Drumul spre adoptarea în masă a lui mWallet a fost plină de obstacole pentru Google care în mod normal este invincibil, dar gigantul online rămâne angajat în proiectul său de plată şi optimist în privinţa viitorului său. “Facem acest lucru de ceva timp,” a declarat directorul de plăți de la Google, Ariel Bardin, în timpul unei prezentări ținută la Asociaţia Tranzacţiilor Electronice, Transact 2014, raportează cNet. “Şi vom continua să facem acest lucru mult timp.”

Bardin a continuat subliniind că obstacolul întâmpinat de Google în domeniul near-field communication (NFC), a necesitat interacţiuni complicate cu hardware-ul telefonului. Deşi Google rămâne cu NFC pentru funcțiile de conectare şi plată, își mută concentrarea pe host card emulation (HCE), un sistem de tip cloud care deschide foarte mult opțiunile de proiectare în sistemul lor de plată prin mobil.

“Tehnologia pe care am folosit-o iniţial se baza pe hardware,” a spus Bardin. “Şi au existat o mulţime de obstacole folosind această abordare. Deci ne-am întrebat dacă am putea imita elementul sigur în software, şi să îl facem un serviciu de bază în Android.”

Google are multe avantaje în piaţa mWallet, în special în reţeaua sa masivă de e-mail Gmail care poate fi integrată, dar și mulți concurenţi cunoscuți, cum ar fi PayPal. După cum a raportat de curând departamentul de plăţi există, de asemenea, și carduri surpriză cum ar fi cele de la Apple şi de la comercianţii cu amănuntul.