Guvernatorul orașului New York, Andrew Cuomo, a semnat din partea statului legea bugetului din venituri, care a inclus o modificare a codului fiscal privind vânzarea de alimente şi băuturi prin intermediul aparatelor de vending. Proiectul de lege, care a trecut de ambele camere ale Adunării Generale, luni, 31 martie, creşte scutirea de taxe către stat pentru aparatele de vending la 1,50$.

Liderii și membrii Asociației de Vending Automat a statului New York (NYSAVA) au jucat un rol activ în obţinerea scutirii și introducerea acesteia în legislație. Scutirea a trecut ca proiect de lege autonom atât în Senat cât şi în Adunare înainte de a fi votată de către guvernator la încheierea sesiunilor legislative anterioare, înainte de eventuala trecere a acesteia în planul de buget curent. Brian Gill, preşedintele NYSAVA, a lăudat eforturile susținătorilor proiectului de lege, de a ajuta la transformare scutirii în realitate.

“Asociaţia de Vending Automat a statului New York mulțumește sincer Senatorului Tom Libous şi Membrului Corpului Legislativ, Bill Magee, pentru sprijinul lor puternic pe această chestiune, dar şi guvernatorului pentru că a fost de acord cu legislativul în această problemă vitală pentru industria de vending din statul New York,” a spus Gill într-o declaraţie. “Această creștere a scutirii impozitului pe vânzări îi va permite industriei noastre să concureze în mod eficient şi ne va ajuta să dezvoltăm şi să promovăm produse de vending noi şi sănătoase. Drumul de promovare a produselor alimentare din New York milioanelor de oameni care vizitează anual orașul va fi unul lung. Ca industrie, vom sprijini şi promova programul Taste N.Y. Program – un festival minunat ce simbolizează produsele cultivate acasă şi serviciile orașului New York,” a continuat acesta.