de Cătălina Mirilă, Business Development Manager, Rhenus Midi Data România

Știm că fixarea unui target este o provocare, întâi să-l atingi și apoi să-l depășești. Scopul inițial al deschiderii filialei Rhenus Midi Data din România a fost acela de a putea asigura clienților Corporate confortul serviciilor și în România, însă din ianuarie 2013, până acum, în iunie 2014, lucrurile au evoluat atât de bine încât, fără aroganță, pot afirma că am ajuns să propunem clienților  locali să-și extindă businessul în restul Europei. Le oferim rețeaua noastră Europeană de logistică personalizată pentru extinderea tipului de activitate pe care-l prestează în România.

Ne place să credem că suntem percepuți de clienții noștri nu doar ca niște furnizori de servicii, ci și ca pe niște adevărați parteneri de afaceri cu care pot să-și împărtășească dorințele și nevoile, pentru că noi ne dorim să le oferim soluția completă. Combinăm transportul cu punerea pe poziții, cu montajul configurării aparatelor, iar dacă ei își doresc să facă acest lucru singuri, le putem pune la dispoziție locația ce corespunde standardelor lor. Suntem discreți și nu facem cunoscută colaborarea cu ei, decât dacă ne îngăduie acest lucru.

Conceptul nostru de business este atât de personalizat, încât recunosc că mie mi-a fost greu să înțeleg de prima dată despre ce este vorba. Și tocmai pentru că este complex și pentru că ne-am impus un standard de calitate ridicat, businessul nostru se adresează numai unor segmente exclusiviste: Vending (ATM-uri, aparate pentru jocuri de noroc, terminale plată, sisteme kiosk, aparate de snack și cafea), Hight Tech (Stocare de date, publicitate digitală, echipamente IT și de birou), Health Care (aparatură medicală și echipamente de fitness). Toate aceste domenii au însă în comun un lucru: nu se pot combina în transport cu alte categorii de mărfuri. De aici am trecut la etapa următoare: instalarea și configurarea aparatelor – dacă este cazul. Am mers mai departe cu gama serviciilor oferite și ne-am extins competențelele până la management de proiect, ori coordonare și executare proiecte ce includ elemente ale domeniilor noastre țintă. Ne-am depășit limitele și am ajuns până acolo, încât generăm business partenerilor noștri în ideea că noi ne ocupăm de logistică dacă se finalizează ideea noastră de business. Și tocmai pentru că ne-am propus să facem business development ne facem temele cu conștiinciozitatea unui elev care vrea să dovedească profesorilor că este unic. Nu așteptăm laude sau premii speciale, ci pur și simplu vrem să împingem performanța la limita imposibilului.

Dacă în perioada Ianuarie – Aprilie 2013 Cifra de Afaceri era compusă în proporție de 100% din business corporate, adică numai gestionarea clienților corporate în România, în aceeași perioadă din 2014 asistam deja la o împărțire procentuală a Cifrei de Afaceri între volumele corporate 40%, activitate de call center 18% și clienți proprii câștigați în România 42%.

Am implementat 1:1 cerințele și activitatea corporate, astfel încât dacă nu ar fi vizualizare pe hartă, am spune că ne aflăm în Germania, locația sediului central, și nu România, locația deschisă în Ianuarie 2013. Avem același sistem informatic, de gestionare al activității, sediile din Alba și București în care ne desfășurăm activitatea, sunt sub semnul Corporate Identity, autospecialele sunt dotate și echipate conform, iar personalul care le deservește este instruit să lucreze la standardele corporatiste, și nu în ultimul rând aș menționa și sistemul de Corporate Compliance pe care orice angajat este dator să-l ia la cunoștință înainte de a păși în firmă, ca o garanție a corectitudinii și seriozității de care trebuie să dea dovadă.

Îmi place să cred că potențialii clienți din domeniul Vendingului au avut măcar o dată contact cu noi și că ne percep ca pe o variantă menită să le eficientizeze businessul. Știu deja că le putem crește profitul, pentru că le-am arătat calculele noastre de eficiență. Știu, de asemenea, că siguranța aparatelor lor este pe mâini sigure, pentru că le-am demonstrat asta, știu că pot accesa asigurare Cargo pe durata transportului la cotații corporate – dacă-și doresc acest lucru, știu că ne pot solicita orice combinație logistică – pentru că le-am demonstrat că putem găsi soluții optime.

Tot ce mai trebuie, însă, este să-și dorească toate lucrurile de care vorbeam. Să aibă o viziune de viitor asupra businessului propriu, iar logistica să ne permită să le-o gestionăm noi, pentru că în mod sigur nu logistica este businessul pe care trebuie să-l dezvolte.

V-aș putea împărtăși din experiența clienților noștri care au făcut acest pas, însă promisiunile de confidențialitate sunt lucruri sacre pentru noi, asfel încât mă voi limita numai la a recomanda celor care știu că n-au încercat încă soluțiile noastre, să facă acest lucru. Testați-ne potențialul și apoi lăsați banii să vorbească!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*