Lumea vendingului nu a secat de idei. Încă mai avem destule. „Vinovați”sunt în special japonezii și americanii, dar și europenii au felul lor de a vedea vendingul. Iată ce am „cules” pentru voi.

Aparatul de vending care vinde salată

Uitați de mâncarea nesănătoasă sau de bomboane – acest aparat de vending vinde numai salate proaspete. Când Luke Saunders în vârstă de 27 de ani i-a spus fostului său șef că refuză  mărirea de salariu substanţială şi  promovarea pe care acesta le oferise pentru a crea un aparat de vending care va vinde exclusiv salate şi gustări organice, de calitatea celor din restaurante, el a primit înapoi o privire plină de neîncredere şi confuzie. În ciuda scepticismului, Saunders a lansat primul din ceea ce se el se aşteaptă să devină multele sale kiosk-uri neobişnuite, plasat într-o piață din centrul oraşului Chicago, destul de neinteresantă. Realizat din lemn reciclat şi înconjurat de plante reale, aparatul este aprovizionat în fiecare zi la 10:00 cu o gamă de salate proaspete şi gustări constând în principal din produse organice, cultivate local şi preparate în apropiere la o bucătărie cu doar câteva ore înainte. Tot ceea ce rămâne nevândut la sfârșitul unei zile este donat unui depozit alimentar local.

Aparatul de vending care vinde tablete, adaptoare și e-readers

Amazon a început un experiment în domeniul vânzării cu amănuntul. Au pus în aeroporturi mall-uri, magazine, toate selectate de ei, aparate de vending automate “Kindle kiosk”. În interiorul acestui aparat putem găsi tablete, adaptoare de alimentare, e-readers şi huse pentru diferite dispozitive electronice.

Acest experiment semnalează dorinţa companiei de a se extinde dincolo de vânzările on-line şi de magazinele terțe de vânzare cu amănuntul, comercializându-și direct produsele hardware şi accesoriile în locaţii fizice, de sine stătătoare.

Companiile ce oferă tehnologie, precum Apple și Microsoft, s-au aventurat în vânzarea cu amănuntul prin magazine, dar nu este nici o surpriză faptul că Amazon — cu marje scăzute şi pasiune pentru automatizare —a încercat în schimb aparatul de vending. Nu este clar cât de mulţi oameni se vor simţi confortabil să achiziționeze ceva așa scump precum o tabletă de 379$ de la un aparat de vending. Dar la 69$, modelul standard de e-reader Kindle, ar putea fi un impuls de cumpărare pentru cineva care se pregătește de un zbor lung. Cu toate acestea, kiosk-ul nu ne permite să conectăm achiziția făcută la un cont de Amazon existent, dar aceasta pare a fi o opțiune evidentă pe care Amazon o poate adăuga în viitor.

Aparatul de vending cu Lego

Acest aparat de vending cu Lego aflat pe un peron de tren din München ar putea fi cel mai bun mod de ați distra copii continuu. Ideal amplasat pentru părinţii frustrați care încercă să își țină copii calmi pe durate unei călătorii mai lungi, acest aparat oferă o gamă largă de jucării Lego.

Aparat de vending cu costume de baie

Ar putea fi mai bine dacă am cumpăra toate lucrurile de care avem nevoie de la un aparat de vending, nu doar gustările şi băuturile. În America, majoritatea hotelurilor au cooperat cu producători de costume de baie de marcă pentru a furniza o linie exclusivă de costume de baie disponibile în aparate de vending.

Aparat de vending ce distribuie apă pură

Putem bea apă pură fără un astfel de sistem de distribuire a apei, dar admir cu adevărat conceptul de cumpătare ce ne este prezentat în această idee de vending. În comparaţie cu aparatul traditional de vending cu băuturi, noul produs poate stoca cantități mai mari de apă prin distribuirea acesteia direct în sticlele proprietarilor, mai degrabă decât să furnizeze băuturi îmbuteliate. Ori de câte ori o sticlă este conectată la bază, sistemul din fântână o va umple automat. Ah, un alt punct culminant este și plata electrictronică, efectuată prin intermediul tehnologiei RFID.

Aparat de vending care oferă produse pentru bebeluși

Un aparat de vending plin cu cele necesare pentru îngrijirea unui copil ar putea fi atrăgător pentru părinţii aflați la cumpărături în magazinele sau centrele comerciale mari. De asemenea, aparatul s-ar putea dovedi util pentru părinţii aflați în aeroporturi. Includeți scutece de pânză şi de unică folosinţă, precum şi inele de dentiţie, suzetele şi mini tuburi de cremă pentru erupţie sau pudră de talc pentru copii. Părinţii care au rămas fără sacii de scutece sau le-au uitat acasă ar putea considera aparatul dumneavoastră de vending un adevărat salvator. Decorați aparatele în culori pastelate. Nuanţele de roz, lavandă şi gri indică blândeţea, graţia şi stabilitatea, potrivit site-ului de internet Incredible Art, şi vă va face aparatul de vending vizibil.

Aparate de vending cu cărți vechi

O femeie canadiană a venit cu un mod unic care le permite oamenilor ocupați să se bucure de o lectură bună – din nou și din nou. Acesta este un concept care te poate face să te gândești de două ori înainte de a arunca ceva. Heather Wright s-a gândit la “aparatul de vending cu cărți reciclate”. Pentru suma de 2 $, puteţi alege o carte folosită şi să o donați atunci când aţi terminat. O parte din încasări vor merge către programele de alfabetizare şi construcția de şcoli din Africa.

Este o achiziție pe bază de impuls într-un loc unde aveți nevoie de o formă de divertisment – staţii de tranzit, aeroporturi, spitale. Când vă decideţi ce carte doriți, puneți fisa înăuntru, rotiți, şi cartea va apărea. Deci, aparatul în sine este și el “verde”: nu are nevoie de energie electrică sau baterii pentru a funcționa.