Editorial
Suntem maniaci după vending și cred că asta a început să se vadă, să se simtă. Numărul acesta de revistă vă ofera multe surprize editoriale, pe unele le voi puncta mai departe ca repere.
În ce privește subiectul de cover story vă prezentăm un interviu cu unul dintre cei mai importanți oameni din industria de vending de la noi din țară. Domnul Ignazio Aglieri este o personalitate a acestei industrii și credem că multitudinea de păreri exprimate de dânsul în acest material reprezintă o expunere a misiunii companiei sale, DAIR, pe piața românească de vending.
Doamna Cătălina Mirilă, Business Development Manager, la Rhenus Midi Data România revine cu un nou articol interesant destinat logisticii în industria de vending și vă provoacă să le testați serviciile și limitele. Rhenus Midi Data România vă garantează că are soluție pentru orice combinație logistică.
Asociaţia Europeană de Vending monitorizează îndeaproape “dezbaterea obezităţii” pentru a se asigura că vendingul este conştient de schimbările apărute în obiceiurile consumatorilor – fie ele voluntare sau datorate măsurilor guvernamentale. Articolul EVA din această ediție rezumă cele mai recente evoluţii din cadrul acestei dezbateri. De citit, negreșit!
Am avut șansa, de curând, să fiu invitat la sediul S.A.S Grup pentru o discuție ce privea lansarea în perioada imediat următoare a unor produse și servicii dedicate industriei de vending. Este important de menționat că industria noastră duce încă lipsa de furnizori profesioniști de servicii pe zona de tracking și monitorizare. M-am gândit că ar fi o bună oportunitate și pentru mine să povestesc și altora despre experiența mea din acea zi. A fost o decizie înțeleaptă, pentru că acum am foarte multe lucruri să vă spun. Mai multe detalii pe marginea acestui subiect găsiți numai dacă parcurgeți articolul “S.A.S. Grup, pur și simplu altceva!”.
Una dintre cele mai puternice trenduri în vendingul de astăzi este direcționarea forței mediei sociale (ex. facebook și twitter) către captarea atenției consumatorului. Din ce în ce mai multe companii folosesc asocierea între social media și aparatul de vending pentru a reuși să vândă mai mult și pentru a încerca să rămână “memorabil” în ochii clientului. Dacă doriți să aflați mai multe pe marginea acestui subiect vă recomand să savurați articolul „Social Media și Vendingul”.
Ați observat în ultima perioadă că tot mai mulți operatori încearcă să interacționeze cu consumatorii de vending prin joc? Ideea nu este una foarte nouă, dar felul insistent în care sunt propuse către public acest gen de aparate de vending a făcut ca gameficarea industriei de vending la nivel mondial să devină o realitate.
Game – joc. Așadar, operatorii de vending ne pun tot felul de jocuri la dispoziție pentru a deveni mai implicați în procesul de cumpărare, pentru ca acest proces să devină unul asociat jocului, deci bunei dispoziții. Și, în plus, de cele mai multe ori aparatele de vending ajung ca niște slot machines din cazinouri. Dacă câștigi un joc beneficiezi de produse gratuite sau de prețuri preferențiale. Mai multe despre gameficarea aparatelor de vending aflați doar dacă citiți toată analiza respectivă.
Am punctat doar o parte din ce v-am pregătit în acest număr de Vending Inside. Aflați mai multe despre VENDINGMANIA din vara asta citind toate subiectele propuse de noi.