Potrivit lui planet-vending.com, următoarea generaţie de aparate cu auto-servire pentru mâncare şi băutură Selecta vor fi fabricate de specialistul rus Unicum.

Selecta, liderul de piață de necontestat a serviciilor de vending din Europa şi Unicum producător de echipamente de vending cu sediul la Sankt-Petersburg, au intrat într-un parteneriat strategic în luna mai 2013 pentru dezvoltarea următoarei generaţii de aparate de produse alimentare şi băuturi cu auto-servire Selecta. Parteneriatul valorifică cunoştinţele şi expertiza ambelor companii pentru a dezvolta în comun un aparat de ultimă generație pentru gustări şi băuturi reci, venind cu mai multe inovații în design, tehnologie şi comoditate. Ca urmare a acestei co-dezvoltări, Selecta va lansa public următoarea sa generație de aparate de vending începând din toamna acestui an, 2014.

Printre inovaţiile cheie ale aparatului se numără un ecran tactil de 38.1 cm cu o interfaţă grafică intuitivă, posibilităţi de multi-vend prin coşul de cumpărături, capacitate cu până la 50% mai mare pentru o ofertă mai largă de produse, într-un design modern, cu panouri publicitare laterale integrate, şi produse superior ergonomice şi livrare diferită. În ceea ce priveşte service-ul, automatele noi folosesc telemetria bi-direcțională pentru a se facilita întreţinerea preventivă, scurtarea timpului de reacţie pentru intervenţiile tehnice şi pentru a se crește durata continuă de funcționare a aparatului.

UNICUM are un palmares excelent în realizarea de inovaţii şi în captarea experienței sale în proiecte de vending. De exemplu, compania furnizează aparatele antifurt de gustări şi cafea și rezistente la temperaturi scăzute pentru compania Uvenco.