Presa scrisă nu va muri niciodată pentru că suntem legați, dacă ne numim intelectuali, de dorința lăuntrică de a ne murdări ușor pe mâini de cerneală și de a simți mirosul de hârtie de ziar în mâinile noastre. Așadar, ne-am gândit că nu ar fi rău să vă propunem un subiect care să pună pe același plan ideea că vendingul înseamnă în primul rând un serviciu adus comunității și în al doilea rând faptul că presa scrisă de la noi încă supraviețuiește și are chiar titluri noi. Tarabele de presă sunt pline ochi de material, dar aș prefera să le găsesc în rackluri de presă moderne, fără vânzătorul uman. Nu țin foarte mult să fac conversație cu acesta. Mă gândesc că poate găsi altceva mai bun de făcut decât să vândă ziare. Zic și eu, nu dau cu parul…

Bellatrix Systems este lider al industriei de tehnologii pentru vending cu rafturi de ziare şi produse conexe. Acest lucru este unul dintre competenţele lor de bază. Ei și-au extins continuu soluţiile pentru a răspunde provocărilor în creştere ale industriei de presă scrisă. Deşi concepute pentru piaţa racklurilor de presă, aceste tehnologii pot fi transferate cu uşurinţă și altor aplicaţii legate de vending.

Evoluţia lor poate fi măsurată prin progresele lor tehnologice în vendingul cu produse de presă scrisă – de la simplele mecanisme de acceptare de monede până la revoluţionarele acceptoare de plată şi de sisteme de control prin telefoanele inteligente / tehnologii pentru telefoane mobile.

În 1989, Bellatrix a inventat primul acceptor de monezi electronic pe bază de baterie pentru rafturile de ziare. Ei sunt un pionier al mecanismelor de totalizare a monedelor care acceptă orice combinaţie de monede şi sunt rapide şi uşor de instalat în locaţii.

  • Au produs, de asemenea, un aparat de vending modern cu ziare (IMPACT ®) care integrează tehnologiile lor mecanice pentru card de credit şi monezi. Impactul a fost unic în industria ziarelor datorită capacității de a aplica ambalaje exterioare de vinil pe caseta în sine, pentru a putea afişa brandul ziarului şi mesaje de publicitate.
  • Linia Wizard reprezintă nivelul următor al tehnologiei lor. Aceste dispozitive folosesc lumina infraroşu pentru a măsura dimensiunea monezilor şi a fost concepută pentru a înlocui mecanismele vechi de monezi şi totalizatoarele.
  • Sistemul MAGIC a revoluţionat modul în care operatorii de rackluri de presă își stabileau preţurile şi serviciile de ediţie. MAGIC a înlocuit convenţionalele comutatoare cu cheie cu conexiuni optice de date numite ComLinks. Cheile au fost înlocuite cu o puternică baghetă electronică, ‘RouteWizard’, care servea rol dublu – atât pentru deschiderea rafturilor, dar şi pentru stabilirea de prețuri noi (stocând până la patru preţuri de ediţie. Bellatrix a dezvoltat ‘PriceMaster’, o unitate de programare staţionară care reprogramează preţurile RouteWizard.
  • SC2000 este un sistem de software de baze de date amplu şi rapid, care integrează şi raportează sistemelor de contabilitate ale ziarelor. Acesta oferă staţii de hardware care transferă date şi creează rapoarte de vânzări și de stoc pe baza istoriei şi rapoartelor de audit.
  • Cum tranzacţiile cu cărţi de credit au devenit din ce în ce mai utilizate, ei și-au dezvoltat propriul sistem de carduri – sistemul TrakTM. Acest cititor de carduri de credit şi de tehnologie de plată prin transfer prezintă cititoare de bandă magnetică îmbunătățite împotriva condițiilor meteo, lucru care le permite unităţilor de vending să accepte micro-tranzacţii cu carduri de credit fără a suporta costurile costisitoare ale comunicării online.

Cea mai recentă inovație a lor – Smart-Rak+TM – este un sistem de rack de presă, care permite plata rapidă şi necostisitoare procesată prin intermediul telefoanelor inteligente şi reţelelor de telefonie mobilă. În prezent sunt în parteneriat cu Amazon pentru prelucrarea acestor tranzacţii, care pot include și micro-tranzacţii de sub 1 dolar. Această tehnologie oferă o metodă de plată modernă, eficientă şi rentabilă, care poate fi utilizată atât în cazul racklurilor de presă închise, cât și în cazul celor deschise.