În Bruxelles există acum peste 1.600 de Asociaţii Europene de afaceri orientate spre obţinerea de succese şi îmbunătăţirea politicii UE pentru sectorul reprezentat de ele. De asemenea, este esenţial ca pentru a evidenţia cu exactitate nevoile şi cerinţele industriilor de servicii de cafea şi de vending în faţa instituţiilor UE şi a altor organisme sau organizaţii, este nevoie ca o asociaţie eficientă să fie permanentă şi activă în Bruxelles.

Asociaţia Europeană de Vending (EVA) ar dori să profite de acestă ocazie pentru a sublinia unele aspecte cheie ale activităţii sale prin care se asigură că este o organizaţie proactivă, relevantă şi eficientă, care lucrează în interesul membrilor săi.

Afaceri Publice Pro-active şi lobby

EVA este în primul rând o organizaţie de lobby, cu obiectivul de a reprezenta cel mai bine interesele dumneavoastră, de a se asigura că noile iniţiative europene se soldează cu rezultate favorabile.

Dacă EVA nu îşi avea sediul în Bruxelles, iar concentrarea şi dăruirea oferită de EVA nu existau, este posibil ca mai multe măsuri europene (rapoarte, atât legislative cât şi tehnice) să fi îngreunat povara financiară, tehnică şi socială a companiilor locale de vending din toată Europa.

Prin bogăţia sa de contacte şi monitorizări ale canalelor adecvate, EVA poate să le evidenţieze membrilor săi – cu prima ocazie – orice decizii europene, legislaţii sau consultanţe care ar putea aduce schimbări în industria noastră. Cu cât ştim mai devreme că se va manifesta o iniţiativă planificată, cu atât mai mare este şansa noastră de succes în ceea ce priveşte un rezultat potrivit.  Forumuri, cum ar fi Comitetele EVA, le permit companiilor să discute probleme, să găsească soluţii comune şi să ajute la îmbunătăţirea industriei ca un întreg.

Pentru aceasta ne bazăm, de asemenea, şi pe interacţiunea membrilor noştri, mai ales atunci când este necesară susţinerea poziţiei noastre declarate în faţa instituţiilor Uniunii Europene, cu date şi statistici. Desigur, cu cât mai mulţi membrii avem, cu atât mai puternice devin argumentele noastre, şi cu atât mai mare este şansa unui rezultat pozitiv pentru dumneavoastră.

Spre exemplu, într-un articol precedent din revista Vending Inside, EVA a subliniat că este important ca industria de vending să fie reprezentată la Platforma UE pentru Dietă şi Nutriţie (şi la alte iniţiative de sănătate), şi să fie vocală asigurându-se că vendingul va avea o imagine de protejare şi îmbunătăţire în ceea ce priveşte măsurile contra obezității. În acest fel, ne asigurăm că în cazul oricăror recomandări, sunt cel puţin corecte şi coerente pentru industrie, şi nu se bazează pe stereotipuri şi percepţii învechite.

Conducere de Calitate

O Asociaţie Comercială Europeană de succes necesită o conducere robustă şi EVA are acest lucru din abundenţă. Aceasta are în Comitetul Executiv experţi de top din domeniul vendingului care reprezintă toate aspectele legate de comerţul european şi un Director General care este bine familiarizat cu lucrul printre coridoarele puterii europene, EVA are strategia şi direcţia necesare pentru a asigura succesul. Un Secretariat bine informat şi foarte performant permite şi susţine ca această direcţie să se materializeze zilnic.

Comunicări Integrate

Industriile care doresc cu adevărat să îşi explice problemele şi să îşi îmbunătăţească reputaţia  trebuie să asigure o comunicare clară şi în timp util cu membrii săi. Din acest motiv EVA are o infrastructură de comunicaţii variată şi modernă, adaptată la membrii săi.  Newsletterul UE şi EVA Flash sunt buletine electronice regulate care oferă cele mai recente evoluţii din Bruxelles, în timp ce site-ul nostru şi canalele de mass-media socială furnizează ştiri instantanee şi ajută la ridicarea imaginii vendingului, în general.

Sunteţi interesat să vă alăturaţi colegilor voştri experţi din domeniul serviciilor de cafea şi din vending?

EVA nu poate avea succes fără membrii ei, care vin din întreaga Europă şi printre care se numără şi Patronatul Român al Industriei de Vending  (PRIV).  Cu toate acestea, suntem întotdeauna dornici să ne extindem raza de acţiune, în special în estul şi sud-estul Europei, şi am fi încântaţi să îi urăm bun venit în familia noastră oricărei companii de servicii de cafea şi/sau vending din România.

Mai multe informaţii despre multele beneficii ale calităţii de Membru al EVA pot fi găsite pe site-ul nostru: www.vending-europe.eu