Orice idee de business e bine venită, în general vorbind. Dar dacă te gândești că piața românească de vending este atât de banală și de sărăcăcioasă în produse și servicii destinate populației, neoferind o varietate de mărfuri de unde poți alege, te gândești că ce facem noi aici este ușor căzut în derizoriu. Cu toate acestea mergem înainte și vă prezentăm și alte idei de vending de peste mări și țări. Cine știe, poate printre cititorii noștri se află și oameni curajoși și inspirați.

Aparatul de bulk-vending cu încălzitoare pentru mâini

Încălzitoarele pentru mâini sunt pachete mici (în cea mai mare parte de unică folosinţă) care sunt ţinute în mâini şi produc căldură pentru a încălzi mâinile reci. Ele sunt frecvent utilizate în activităţi în aer liber precum drumeţiile şi la schi, pentru a menţine extremităţile calde şi a asista îmbrăcămintea izolantă în a menține mâinile și picioarele uscate și calde. Există şi tipuri de încălzitoare care furnizează o căldură care calmează durerile musculare sau articulare. Acest produs se prezintă sub forma a 2 pachete. Căldura durează 8 ore. Ideale pentru camping, drumeţii, muzică, sport şi joacă.

Aparatul de vending cu căşti protectoare pentru bicicliști

Popularul program de închiriere de biciclete Hubway din Boston tocmai a devenit mult mai sigur pentru cei care nu sunt din oraş. HelmetHub le permite utilizatorilor să închirieze sau să cumpere căşti de la primul aparat de vending cu căşti protectoare din SUA.

Plasat lângă centrul de închiriere biciclete de lângă intersecţia Boylston Street şi Massachusetts Avenue, HelmetHub deţine peste 30 de căşti de protecţie. Scopul? Încurajarea tuturor utilizatorilor, indiferent dacă aceştia sunt navetişti sau vizitatori, să se plimbe în condiţii de siguranţă. Acest aparat cu căşti de protecţie este unul dintre cele 14 programate să ajungă în oraş, ca parte a unui program pilot. Surse din primăria orașului american au anunțat că dacă totul va merge bine şi mai multe aparate ar putea să apară în curând pe lângă cele peste 100 de centre Hubway.

Aparat de vending ce livreaza lapte cu tot cu sunetul mugetului vacii

În încercarea noastră de a descoperi cele mai inspirate idei de vending din lume am ajuns la un aparat nou care oferă chiar lapte proaspăt de fermă. Până aici nimic nou. Și noi avem în țară astfel de automate. Însă acest aparat este completat cu efecte de sunet ce imită mugetul unei vaci. Distribuite în Franţa de Direct Lait, aparatele vând lapte proaspăt la preţul de 1.30$ litrul şi în timp ce sticla dumneavoastră se umple acestea emit chiar acel sunet familiar de bovină fericită. Maşinile sunt distribuite în prezent în locaţii din Franţa, Spania şi Marea Britanie. Tipic francezilor, să transforme vânzarea laptelui în ceva la modă.

Un aparat de vending ia sticle goale şi dă la schimb hrană pentru câinii vagabonzi

Se pare că în Turcia există o companie numită Pugedon care a venit cu un mod creativ și eficient pentru a hrăni numeroşii câini vagabonzi din Istanbul. Pugedon a proiectat un aparat de vending care ia sticle pentru reciclare şi dă înapoi hrană pentru animale pentru câinii din oraş. Şi mai bine, operațiunea se dovedeşte a fi şi una de afaceri, profitul din sticlele reciclate colectate este suficient pentru a acoperi costul pentru mâncarea câinilor şi mai rămâne şi ceva profit pe lângă.

Şi există cu siguranţă o mulţime de cereri pentru ceea ce au de oferit aparatele de vending Pugedon— conform unor estimări sunt 150.000 de câini pe străzile Istanbulului.

Aparatul de vending cu asigurări de viaţă

Între anii 1950 şi 1970 în aeroporturi se vindeau polițe de asigurare pentru cazul în care  avionul călătorului respectiv se prăbuşea. Ușor sinistru…

Poliţa avea în partea de sus următoarele precizări. Nu puteaţi cumpăra o poliță care să vă asigure pentru mai mult de 62.500$. Nu era valabilă pentru alte călătorii decât pentru cursa aeriană programată. Această poliţă se aplica numai la călătoriile dus, cu excepţia cazului în care biletul dus-întors era cumpărat înainte de plecare. Sub aceste specificaţii se afla imprimată o declaraţie sub forma unei casete prevăzută cu linii pentru inserarea corespunzătoare a numelui asiguratului, numele şi adresa beneficiarului, punctul de plecare şi de destinaţie, tipul de călătorie conform biletului bilet dus sau dus-întors, data, suma asigurată (62.500$), prima de asigurare (2,50$) şi semnătura asiguratului. Nu știm în mod clar dacă în momentul cumpărării poliței la deschiderea aparatului acesta dezvăluia şi întreaga parte de sus a poliţei, inclusiv avertizarea tipărită privind suma şi acoperirea pentru călătoriile “de transport aerian regulat” sau dacă cumpărătorului îi era pus la dispoziţie doar formularul pentru informaţii personale şi date de zbor. După obţinerea poliţei, persoana trimitea poliţa prin poştă soţiei sale folosind plicul oferit de aparat. Acest tip de asigurare de zbor era disponibilă numai pe aeroporturile din SUA.

Moët & Chandon au creat unicul aparat de vending cu șampanie din lume

Moet & Chandon au creat recent cele mai elegante aparate de vending de pănă acum! Un aparat de vending care vinde şampanie. Acesta este situat în magazinul Selfridges din Londra, şi acest aparat unic, vinde sticle de sampanie în miniatură.

Uneori este nevoie doar să îţi pui produsul /serviciul într-un cadru nou! Atunci acestea când sunt plasate într-un mediu neaşteptat, pot apare rezultate neaşteptate. Şampania este considerată o băutură de lux, în timp ce aparatele de vending sunt cunoscute pentru faptul că vând produse ieftine. Deşi nu este cea mai originală idee, aparatul i-a făcut cu siguranţă pe trecători să îi acorde atenţia lor preţ de cel puţin o secundă!