Editorial

Suntem bucuroși să vă oferim iarăși o porție serioasă de vending. Expo 24 România lansează ediţia a IV-a a expoziției dedicată sectorului de vending, ce se va desfășura în perioada 12-14 mai 2015 în Centrul Expoziţional Romexpo București. Domnul Anton Vlad, coordonatorul organizării VENDING EXPO 2015 vine în faţa dumneavoastră cu noutăţi legate de acest eveniment foarte important în viaţa industriei noastre de vending. Vă invităm să aflaţi care sunt principalele beneficii pe care le aduce această expoziţie pentru dumneavoastră, indiferent de calitatea în care îi veţi trece pragul, de expozant sau vizitator și multe alte informaţii interesante despre expoziţia de vending de la anul. Citiți mai multe în materialul de cover story.

Rhenus Midi Data România ne oferă perspectiva lor asupra logisticii în industria de vending așa cum poate să o ofere o companie germană de renume ca ei. Aflați mai multe despre cum se implică ei în dezvoltarea de proiecte de logistică și cum caută soluții pentru partenerii lor citind excepționalul articol al doamnei Cătălina Mirilă, Business Development Manager la Rhenus Midi Data România.

Un alt reper important al acestei ediții ce vă invităm să-l devorați este articolul EVA „De ce este important să ai o Asociaţie comercială care să lucreze pentru tine la Bruxelles”. Cu această ocazie Asociaţia Europeană de Vending (EVA) ar dori să profite de acestă oportunitate pentru a sublinia unele aspecte cheie ale activităţii sale prin care se asigură că este o organizaţie proactivă, relevantă şi eficientă, care lucrează în interesul membrilor săi.

Tendința de cashless și contactless atât pe piața mondială, cât și pe cea britanică, de vending este în continuă creștere. Industria de vending trebuie să răspundă şi să se adapteze la această cerere de consum tot mai mare sau riscă să excludă un procentaj de 54% dintre consumatori, mai exact pe cei care nu ţin niciodată bani asupra lor. Aflați mai multe dacă citiți tot acest material.

Una din tendințele la modă acum în vending reprezintă reducerea consumului de energie în aparatele de vending. Vă invităm să aflați cum din aprilie 2014 firma Suntory Beverage & Food Limited a instalat în Japonia aparate de vending cu ultra economie a energiei (Eco Active Machines), care oferă cel mai mic consum de energie din Japonia (420 kwh/an, cel mai mic consum de energie anual din Japonia dintre principalele 25 de aparate oferite de marii producători din Japonia, începând cu aprilie 2014, potrivit unui studiu realizat de Suntory Foods Limited).

O altă recomandare a acestui număr de Vending Inside reprezintă analiza privind greșelile în operarea aparatelor de vending. Analizând dezvoltarea industriei de vending cu cafea la nivel mondial, am identificat 9 greşeli principale cărora un om de afaceri începător trebuie să le acorde atenţie.

Mai sunt și alte subiecte interesante prezentate în a 22-a ediție, dar preferăm să vă lăsăm singuri să le descoperiți. Așa este cel mai distractiv.