Aurul este bine cunoscut ca fiind o protecție îndelungată a puterii de cumpărare

A apărut prima companie din lume producătoare de aparate de vending cu aur. Acest lucru are mai multe avantaje pentru cumpărătorii de aur. În comparaţie cu băncile, mărfurile sunt disponibile imediat. Prețurile sunt actualizate la interval de până la un minut. Achizițiile, în conformitate cu regulile de prevenire a spălării banilor, pot fi efectuate cu uşurinţă şi anonim cu maximum de confidenţialitate.

Exemplul de astăzi pentru un vending original este compania GOLD to go™ care animă oamenii să investească în metale preţioase, dar în acelaşi timp oferă de fapt o oportunitate de a investi rapid şi uşor în metale prețioase de calitate asigurată.

Ideea de la GOLD to go™

Ex Oriente Lux AG (EOL) este o întreprindere germană relativ nouă în sectorul metalelor preţioase. EOL s-a impus destul de repede ca un participant la piaţă în creştere rapidă pe pieţele B2C şi B2B. EOL are sediul central în Reutlingen (50 km sud de Stuttgart) cu un personal de 25 de angajați. Canalele de distribuţie: vânzările online, brokerii de finanţe, aparatele de vending cu aur Gold to go ™, precum și antrepozitele de răscumpărări de aur şi metale preţioase.

Intenţia de bază a lui Ex Oriente Lux AG este de a oferi investitorilor privaţi acces uşor la metale preţioase la prețuri corecte. Gold-Super-Market.de a realizat acest lucru într-o perioadă scurtă de timp prin atragerea unui public larg. Comenzile în creştere şi cele mai bune puncte de desfacere pentru satisfacţia clientului au dus la creşterea echilibrată a companiei.

Cu GOLD to go™ Ex Oriente Lux își proiectează povestea de succes în lumea offline.  ATM-ul cu aur este un punct de vânzare fără vânzător. Acesta oferă oportunitatea extraordinară de a cumpăra lingouri şi monede de aur de calitate asigurată la prețuri competitive. Grupul țintă – în primul rând cumpărătorii de cadouri şi suveniruri – a fost extins, cu un număr tot mai mare al micilor investitori. Atenţia acordată de mass-media din momentul lansării pe piață este enormă. În plus, faţă de acoperirea extinsă din Europa, SUA şi Orientul Mijlociu, povestea aparatului GOLD to go™ este difuzată în mod regulat de multe posturi de televiziune în perioade de audiență maximă în diverse reportaje.

Decembrie 2007, Înființarea companiei

Martie 2009, Extinderea obiectului de activitate la afaceri cu metale prețioase

Mai 2009, Lansarea platformei online Gold-super-Market (GSM) și dezvoltarea primelor prototipuri de aparate de vending cu aur.

Mai 2010, Instalarea primului ATM cu aur în Germania și în Emiratele Arabe Unite

Decembrie 2010, Cifra de afaceri cu metale prețioase atinge aproximativ 45 milioane euro (în special din vânzări via GSM)

Decembrie 2011, Instalarea ATM-ului cu aur cu numărul 30 și dezvoltarea suplimentară a modelului.

Zece motive bune să cumperi aur de la ATM

Fără avans –  marfă contra cash

 1. Proces de cumpărare simplu
 2. Disponibilitate imediată a produsului
 3. Prețuri actualizate la minut prin ajustare de prețuri în timp real via Internet
 4. Confidențialitate maximă și anonimat la achiziție cât timp prețul de cumpărare este sub limitele de identificare LPP
 5. Securitate maximă prin garanție de returnare a banilor
 6. Prețuri corecte prin structuri de cost favorabile (spațiu de vânzare și cerințe de personal minime)
 7. Există ceva potrivit pentru oricine: cadouri de valoare îndelungată sau chiar investiții
 8. Oferte speciale precum gravure cu ediție limitată/monezi
 9. Peste 55.000 de clienți mulțumiți în toată lumea în 3 ani

Cine ar trebui să cumpere aur?

ATM-urile GOLD to go™ oferă  o gamă variată de produse de la lingouri de aur de 1 g până la 250 g, diferite monede de aur și argint, bijuterii, lingouri de aur cu gravuri unice ce pot constitui suveniruri cu valoare pe termen lung.

Produsele aflate în ATM-urile cu aur

Toate produsele au certificate de calitate şi pot fi achiziţionate în condiţii de siguranţă, uşor şi la preţuri în timp real. În versiunea standard ATM-urile sunt echipate cu următoarele produse:

 • Lingou Aur 2,5 Grame, 5 Grame, 10 Grame, 20 Grame
 • Lingou Aur 1 Uncie, 50 Grame, 100 Grame, 250 Grame
 • Monezi Krugerrand 1/10 Uncii, 1/4 Uncii, 1 Uncie
 • Kanguri 1/10 Uncii 15 $, 1 Uncie 100 $
 • Frunză Arțar 1/10 Uncii 5 $
 • Vultur American de Argint

Un portofoliu de produse alternativ este posibil, în funcţie de cerinţele locaţiei respective. În plus, monedele şi lingourile de aur vin într-o cutie de cadou de calitate şi elegantă, împreună cu certificatul de garanţie.

Avantaj competițional la folosirea ATM-urilor cu aur

Valoarea medie a vânzărilor la bancomatul cu aur este de aproximativ 400 Euro per tranzacție. În funcţie de locaţie şi oferta de produse aceasta poate fi extinsă la: argint, investiţii în bijuterii, bijuterii la modă şi produse valoroase, pietre semiprețioase/diamante.

Randament crescut în ceea ce privește cheltuielile generale în timpul condițiilor de piață extreme

Bancomatele cu aur sunt aprovizionate de câteva ori pe săptămână dacă este cerere. Circuitele  marfă-bani-inventar perfect organizate, lanţurile de aprovizionare redundante şi logistica în timp util garantează disponibilitate maximă de metale preţioase şi satisfacţie optimă a pieţei pe timp de condiții de piață extreme/criză financiară.

Reprezintă un avantaj lipsa personalului

Asemănător distribuției de numerar printr-un dispensor de numerar (ATM), aparatul de vending cu aur nu necesită personal de vânzări.