Asociația Europeană de Vending a sărbătorit a 20-a aniversare cu o conferință intitulată Cum să îți maximizezi succesul pentru următorii 20 de ani și AGM, care a avut loc pe 11 decembrie 2014 în Bruxelles.

Sărbătorirea a două decade celebrate de Asociația Europeană de Vending a fost contextul în care a avut loc Conferința AGM (Annual General Meeting).

O prezență numeroasă de aproximativ 90 de membri și grei ai industriei de vending au putut asculta o prezentare live, despre ultimul trend în materie de dezvoltare a pieței cafelei și statisticile numerice ale autorităților fiscale din această zonă. Participanții au fost proiectați prin intermediul unei călătorii virtuale în anul 2034, pentru a-și imagina cum vor sta lucrurile atunci, spre a vedea cum poate evolua vendingul. Ultima prezentare din cadrul conferinței  – a membrului Asociației Europene de Vending, Starbucks – a permis participanților să asculte sfaturi despre cum să inspire clienților loialitatea serviciilor, prin a le conferi senzația experienței unui coffee shop odată cu utilizarea aparatelor de vending. Toate mesajele cheie ale conferinței au fost captate de un artist pe pânză.

Prezentarea principală a fost urmată de Secțiunea Inovațiilor, care a prezentat o platformă de evidențiere a inovațiilor din industria de vending. Oratorii au avut parte doar de câteva minute să își susțină discursul și audiența a selectat proiectul care li s-a părut cel mai creativ. Câștigătorul ales al Secțiunii Inovații din cadrul Conferinței Asociației Europene de Vending a fost Microtronic, cu noua metodă propusă de plată online și aplicația de marketing “e vending”.

AGM (Annual General Meeting) a urmat conferinței, în cadrul căreia audiența a ascultat care sunt ultimele evoluții din EVA din ultimul an, incluzând publicarea unei noi broșuri EVA și prezentarea unui material video – Ce se ascunde în spatele mașinii de vending – pentru a explica mai bine aspectele industriei.

Istoria de 20 de ani a EVA a fost apoi reluată de numeroși președinți și directori din cadrul asociației, care au ținut să sublinieze realizările avute și opiniile lor despre evoluția asociației peste ani. Fiecăruia i s-a înmânat un premiu, drept recunoștință pentru contribuția lor în cadrul EVA, în timp ce o colecție de fotografii rulau pe fundal pentru a crea atmosfera propice.

În 2014 EVA a pierdut doi lideri importanți, pe Președintele Augusto Garulli și pe Vice-președintele Lucio Pinetti. Adunarea Generală a ținut un moment de reculegere în semn de respect pentru cei doi membri regretați.

Microtronic a fost unicul sponsor principal al evenimentului, sponsorizând Conferința, Adunarea Generală Anuală precum și gala festivă. Sponsori secundari au fost Ingenico, Verifone, Advantech și 24 Vend/Unicum. Toți sponsorii au avut ocazia să își prezinte produsele participanților în timpul zilei, și au profitat de oportunitate pentru a prezenta produsele și aparatele lor în cadrul Secțiunii Inovații.

Concluziile Adunării Generale Anuale au fost urmate de o cină festivă, care a dat ocazia participanților să se relaxeze și să socializeze într-o atmosferă antrenantă de muzica jazz live. Cina a avut loc la Muzeul Belgian de Benzi Desenate; invitații au fost întâmpinați de personaje faimoase din Aventurile lui Tintin, de Herge.

EVA mulțumește tuturor oratorilor, participanților și sponsorilor pentru că au făcut posibil succesul evenimentului de aniversare a 20 de ani, și așteaptă ca asociația să aibă parte de încă 20 de ani de activitate.

Despre Asociația Europeană de Vending

Asociația Europeană de Vending (EVA) este o organizație non-profit cu sediul în Bruxelles, înființată în 1994. Aceasta reprezintă interesele industriei de vending și a celei de cafea în relație cu Instituțiile Europene și alte organisme conexe. Membrii asociației sunt asociații naționale și companii individuale din Europa. EVA reprezintă toate segmentele industriei de cafea, automate de apă și alte automate de vending: producători de aparate și componente pentru automate, operatori de vending și furnizori de produse (cafea, ingrediente, gustări, băuturi, pahare).