Orice idee de business e bine venită, în general vorbind. Dar dacă te gândești că piața românească de vending este atât de banală și de sărăcăcioasă în produse și servicii destinate populației, neoferind o varietate de mărfuri de unde poți alege, te gândești că ce facem noi aici este ușor căzut în derizoriu. Cu toate acestea mergem înainte și vă prezentăm și alte idei de vending de peste mări și țări. Cine știe, poate printre cititorii noștri se află și oameni curajoși și inspirați.

Aparat de vending ce te ajută să-ți fixezi întâlniri

Ideea aceasta e una mai veche, dar mereu de actualitate pentru că acum socializăm mai mult online decât în viața reală. E vorba de o revistă din Noua Zeelandă care a dorit să încurajeze întâlnirile dintre femeile singure și bărbați. Pentru asta a introdus un automat de vending care furniza numerele de telefon ale unor bărbați singuri, fără angajamente. Ideea a avut succes. S-ar putea ca în curand și la noi să apară astfel de aparate.

Automat de vending cu suveniruri

Nu am văzut pe nicăieri, dar se poate face. Ideea mi-a fost inspirată de un vendomat văzut în Londra cu seturi miniaturizate ale unor lucrări stradale realizate de un artist faimos în SUA și Marea Britanie, Bansky. Noi nu avem așa ceva în România, dar îl avem pe Dracula; care cred că e mai tare ca Bansky. Așadar, vă dau o idee, faceți un aparat de vending cu tot ceea ce iubesc străinii la România: căni cu Dracula, magneți cu Dracula, tricouri cu Dracula, instrumente de scris cu Dracula, orice lucru pe care îl poți livra ca suvenir cu imaginea lui Dracula pe ea. Știu că vorbim de obiecte ușor de spart sau de deteriorat, dar vă descurcați voi cumva. Vă asigur că o să vindeți în draci.

Automat ce îți testează alcoolemia

Există un aparat de vending în Statele Unite gândit pentru restaurante, cluburi sau baruri, în general locuri unde se vinde alcool publicului, care permite utilizatorului său în schimbul unei monezi de 50 de cenți să afle alcoolemia. La 10 minute după ce ai băut ultimul pahar, plătești și apoi te poziționezi în fața aparatului și stai aproximativ 10 secunde și sufli într-o fantă a aparatului. Practic este ca la testarea alcoolemiei cu un alcool-test, doar că îți faci singur testul ca să te asiguri că ești în siguranță dacă pleci cu mașina. Genial și, mai ales, util!

Aparat de vending ce te ajută să-ți repari bicicleta

Pentru iubitorii de ieșire în aer liber este o minune că s-a inventat acest aparat; și în particular pentru cei ce bicicleta este principalul mijloc de locomoție în oraș și nu numai.

Ei bine pentru toți aceștia există un aparat de vending ca un fel de stație de reparație a bicicletelor plin cu ustensile cu care repari bicicleta.

Toată treaba asta are și un iz ecologic. Mai multe biciclete și astfel de stații de reparații existente în orașe, cu atât mai bine pentru noi și aerul pe care-l respirăm.

Automat cu sprayuri pentru graffiti

Sper să nu mă înjurați că vă propun o idee de vending ce înseamnă că vă încurajez să mâzgăliți toți pereții și obiectele citadine pe care le întâlniți în cale.

Când mă gândesc la cum arată metroul bucureștean îmi dau seama că le-aș face un serviciu tuturor “artiștilor” care d-abia așteaptă următoarea garnitură de tren s-o distrugă cu “lucrările” lor.

Însă pentru adevărații artiști stradali, care ar folosi acest graffo-vendomat pentru a-și achiziționa ultimele noutăți în materie de sprayuri, acest automat de vending ar fi o binecuvântare. E o idee de vending pe care vă rog să o puneți în practică mai încolo.

O bancă specială operată cu monezi

Această idee de bancă specială ce poate fi operată de primăriile locale de la noi pe sistemul plătești și te așezi ne-a fost inspirată de ideea fotografului german Fabian Brunsing care a inventat acest concept considerând că acest lucru ar putea reduce taxele pentru toată lumea. Pe mine nu m-ar mira dacă ai noștri primari ar lua ideea asta, ar pune-o în practică și ne-ar mării și taxele locale.

Marketing prin vending

Că vendingul și marketingul sunt nedespărțiți, asta se știe, însă dacă unii dintre voi aveți suficientă minte și putere financiară să susțineți o campanie de marketing de guerillă așa de ingenioasă ca a celor de la Juicy Drench care au aparate de vending în lume care dacă le întâlnești te poți alege cu o băutură gratis dacă răspunzi corect la o întrebare, atunci vă recomand această idee de vending ca fiind de pus în practică în cel mai scurt timp.