Bloomberg anunță că premiul suprem de obținut, având în vedere faptul că Japan Tobacco Inc. se retrage din afacerile cu băuturi ar fi aparatele lor de vending.

Cel mai mare producător de țigări al Asiei a declarat săptămâna trecută că nu va mai continua să producă cafea doză și apă cu arome și că se gândește la opțiunile pe care le are pentru vânzarea aparatelor lor de vending. Japan Tobacco deține 71% din Japan Beverage Holdings Inc., care controlează 264.000 dintre aparatele de vending. Japonia are în total aproape 2.5 milioane de aparate de vending care comercializeză mai multe băuturi răcoritoare decât toate magazinele de cartier din toată țara.

O companie de băuturi ar putea să își combine propriile aparate cu cele ale companiei Japan Beverage și astfel să reducă costurile. Asahi Group Holdings Ltd. și Kirin Holdings Co. sunt doi posibili pretendenți pentru Japan Beverage, care ar putea încasa 50 de miliarde de yeni (427 milioane $) din vânzarea aparatelor.

“Suntory Beverage & Food Ltd. se gândește dacă să achiziționeze sau nu afacerea cu aparate de vending a companiei Japan Tobacco Inc.”, a spus Takeshi Niinami, președintele companiei Suntory Holdings Ltd., societate importantă în industria de băuturi răcoritoare. Executivul a lăsat decizia pe umerii subsidiarei, a adăugat acesta.

Primul aparat de vending a apărut în Japonia în 1888 și vindea numai țigări. Un secol mai târziu, aceste aparate oferă aproape orice. Peste 5.5 milioane de aparate comercializează de la înghețată la flori, banane sau tăiței instant. Acestea ocupă mai mult teren în Japonia decât oriunde altundeva în lume, conform Organizației Naționale de Turism a Japoniei.

Pentru compania Japan Tobacco cu sediul în Tokyo, care comercializează mărcile Camel și Winston în afara teritoriului SUA, este un pas logic să se concentreze pe țigări, iar participarea companiei în Japan Beverage poate fi atrăgătoare pentru cumpărători, a spus Mikihiko Yamato, analist pentru JI Asia în Tokyo. Este dificil ca o companie de tutun care nu este specializată în băuturi răcoritoare să aibă succes în această industrie, a spus acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*