De câțiva ani au apărut pe piață, în locuri publice, aparate denumite “Fântânel”. Niște căsuțe simpatice cu un ecran pe care se pot vedea informații și publicitate. În fond acestea sunt automate de tip “vending” care vând apă filtrată în 3 variante: apă plată la temperatură ambientală, apă plată rece și apă carbonatată la doar 50 de bani/2 litri!

Dl. Carlo Marchegiano, administratorul companiei SC Norad SRL, este unicul titular al Certificatului privind Modelul de Utilitate nr. RO201200066 pentru Fântâna publică de apă denumită “Fântânel”. Compania SC Norad SRL este producătorul acestor aparate și deține atât drepturile de utilizare a câtorva brevete tehnice care sunt conținute în fântâna publică de apă, cât și marca înregistrată “Fântânel”.

Unicul utilizator în România al Certificatului privind Modelul de Utilitate nr. RO201200066  este compania SC LM Service CO SRL, care este, de asemenea, și operatorul acestor aparate, precum și singurul care are dreptul de  a da franciză și/sau licență de utilizare eventual altor operatori.

SINGURA COMPANIE CARE POATE EXPLOATA APARATE CARE SĂ VÂNDĂ ÎN SPAȚII PUBLICE AUTOMATE DE APĂ FILTRATĂ ESTE “S.C. LM SERVICE CO SRL” – UN BUSINESS FĂRĂ CONCURENȚĂ DIRECTĂ.

SC Norad SRL este o companie fondată în 1994 în Timișoara care de peste 20 de ani este specializată în design, proiectare, comercializare și asistență tehnică a diferitelor echipamente de distribuire și răcire a băuturilor (vitrine frigorifice, dozatoare suc, bere și vin, vendore, etc.) precum și altele, conexe acestora, ca sisteme de filtrare a apei, sisteme de plată, module de telecomunicații și sisteme IT pentru monitorizarea și controlul tehnic al acestor aparate.

În decursul anilor, SC Norad SRL s-a extins ca un grup în mai multe țări din Europa Centrală și de Est având ca și clienți majoritatea multinaționalelor din domeniu, dar și clienți speciali precum Ambasadele SUA. Alte informații pe www.norad.ro.

Inovațiile și invențiile pe care SC Norad SRL le-a investit în fântâna publică de apă “Fântânel” sunt rezultatul a peste 20 de ani de experiență în domeniu la cel mai înalt nivel și au fost brevetate la timpul lor, SC Norad SRL deținând peste 15 brevete de invenție și certificate de design industrial internaționale. Enumerăm aici Sterildraft (brevet nr. 118278), aparatul cu care tehnicienii realizează periodic igienizarea “Fântânelelor” și care, utilizat împreună cu soluțiile speciale de igienizare Thonhauser cu indicatori, asigură o curățare a liniilor la cel mai înalt nivel.

Carbonatorul de 26 lt în condițiile când alte carbonatoare au maxim 6 lt, sistemul de izolare a furtunelor de apă și recircul (brevet nr. 127743); întreg sistemul de telecomunicații cu plăci electronice unice, platforma IT (soft dezvoltat împreună cu compania SC Web Design Advertising SRL); etc.

APA

Apa distribuită prin “Fântânel” întrunește proprietățile de bază solicitate de STAS 1342-19 și reglementate prin legea 458/08.07.2002 privind calitatea apei potabile (adică este inodoră, incoloră și insipidă, cu nivel de nitrați/nitriți/fier, etc. în limitele admise, fără impurități și microorganisme mai mari de 0,5 µ ), fiind astfel optimă pentru consum.

Apa  este preluată din rețeaua de alimentare cu apă potabilă a orașelor și filtrată printr-o baterie de filtrare profesională Everpure (marca de filtre produsă de compania Pentair, una din cele mai mari și renumite în lume) compusă dintr-o serie de prefiltre pentru suspensii de diferite mărimi: 20, 10, 5 µ, care apoi trece prin filtrele speciale de 0,5 µ de carbon activ în evantai și tehnologie cu Ioni de Ag. Suprafața de filtrare din aceste baterii este echivalentă cu cea a 3 terenuri de fotbal!

Cel mai mic microb este de 0,7 µ, iar densitatea de filtrare la aceste filtre de carbon activ și cu Ioni de Ag este de 0,5 µ. În plus, acolo unde analizele de apă o cer se utilizează și o lampă UV. În aceste condiții apa obținută este de o calitate deosebită, de exemplu, dacă Normele din România stabilesc o limită acceptabilă de Nitrați de 50, iar Normele Europene de 20, apa din “Fântânel” are o valoare medie de 2,8 la Nitrați.

Mai jos un exemplar de  buletin complet de analize. Acestea se efectuează periodic la toate “Fântânelele” amplasate.

Pe lângă faptul că “Fântânel” livrează o apă la o calitate deosebită, la un preț imbatabil și fără concurență, acest model oferă și o componentă importantă de protecție a mediului prin faptul că se evită introducerea pe piață a recipientelor PET care sunt extrem de poluante.

Astfel, prin utilizarea a doar 50 de fântâni publice de apă “Fântânel”, într-un singur an SE PROTEJEAZĂ MEDIUL PRIN NEINTRODUCEREA PE PIAȚĂ A PESTE 8 MILIOANE DE PET-uri de 2 litri!!!

PUBLICITATEA

O altă componentă interesantă a afacerii este PUBLICITATEA, care este disponibilă pe ecranele cu care sunt echipate “Fântânelele” și care este vândută exclusiv prin compania Media Today. Sistemul de IT dezvoltat în parteneriat cu  compania Web Design Advertising, permite monitorizarea ORARĂ a consumului de apă. Acest lucru, practic, ne arată câte persoane 100% au văzut și auzit/fiecare oră/fiecare “Fântânel” în parte 1 minut de publicitate. Deoarece pentru a umple o sticlă de 2 litri e nevoie în medie de 1 minut, consumatorul, inevitabil, aude și vede mesajele de pe ecranul “Fântânelului”.

“Fântânelele” au apărut în ultimii 2 ani în orașe precum Timișoara, Craiova, București, Constanța, Focșani, Galați, Buzău, Lugoj, Reșița. S.C. LM SERVICE CO SRL are un program de dezvoltare agresiv, de amplasare a peste 434 de echipamente în România, în special în marile centre urbane, dar și în țările limitrofe. Dezvoltarea afacerii, care strict pe vânzarea apei prin “Fântânel” reprezintă un business cu o rentabilitate de 25-45% (în funcție de locația amplasării) față de capitalul investit, se realizează fie prin operare directă de către S.C. LM Service CO SRL (SV țării + București) sau prin FRANCIZĂ contractată cu S.C. LM Service CO SRL pe 5 ani.

FRANCIZA

Franciza se lansează cu ocazia târgului VENDING EXPO în perioada 12-14 Mai 2015, unde Norad-S.C. LM Service CO SRL și Web Design au un stand comun la nr. 101. Schema francizei care se acordă pe o perioadă de 5 ani este simplă: Francizatul trebuie să vină cu o cerere completată de pe siteul www.fantanel.ro sau trimisă direct către office@fantanel.ro.

Cererea trebuie să cuprindă următoarele:

– orașul în care se dorește franciza;

– pentru câte echipamente se dorește și în ce perioadă se dorește amplasarea;

– indicarea locațiilor cu coordonate GPS unde se dorește amplasarea și numărul de locuitori sau locuințe pe o rază de 5 minute de mers pe jos;

– prezentare firmă cu istoric și domeniu de activitate;

– copii certificate de înregistrare la Registrul Comerțului și copii CUI;

– ultimul bilanț și ultima balanță;

În cazul în care compania este eligibilă, se aprobă de către francizor locațiile, se stabilește valoarea contractului și se plătește o taxă inițială de instalare a echipamentului sau a echipamentelor în locații la momentul semnării contractului. În termen de maxim 90 de zile de la încasare se instalează echipamentele.

În acest timp francizatul are obligația de a obține toate autorizațiile necesare funcționării în locație și conectarea la curent și apă potabilă a orașului de la rețea cu contoare separate.

După instalare se plătește anticipat asistența tehnică, drepturile de utilizare a Modelului de Utilitate și a platformei IT, volum transmisii date, întreținere, consumabile pentru “Fântânelul” primit în custodie și exploatare.

Separat se plătește anticipat chiria trimestrială către Grenke Renting SRL pentru “Fântânelul” primit în custodie. În afara taxei trimestriale de franciză, Francizatul trebuie să achite doar contravaloarea consumului lunar de apă, CO2, electricitatea, precum și chiria și analizele periodice de apă. Francizorul are dreptul de a solicita garanții financiare pentru plata celor 20 de rate trimestriale.

Un sistem simplu și profitabil fără investiții inițiale semnificative pentru Francizat, chiar dacă un “Fântânel” costă peste 14.950 Euro + TVA. Iată o idee Românească a unui produs sănătos și eficient înspre binele consumatorului și al mediului.

“FÂNTÂNEL”…un stil de viață sănătos!