Mazio Caffe, înființată în anul 2009, este acea firmă producătoare de monodoze de cafea espresso sub marcă proprie, cât și pentru terți, care în toți acești ani de activitate a cunoscut o creștere semnificativă datorată atenției excesive pentru detalii. În abordarea lor asupra vendingului cu cafea ei pleacă de la două reguli ce îi definesc: calitate constantă la un preț corect și calitatea serviciilor față de clienții lor. Putem spune că întreaga politică a firmei Mazio Caffe se bazează pe calitate indiferent de forma în care este ea livrată.

Monodoze versus Barista

Metoda tradițională folosită pentru prepararea unui espresso perfect necesită 3 pași importanți – râșnire, dozare și presare – și toate astea înainte de începerea propriu-zisă a preparării cafelei.

Un începător poate greși cu ușurință unul din acești pași, rezultând un produs slab, chiar dacă s-a folosit o cafea de calitate.

La polul opus se află monodozele, unde cei 3 pași importanți sunt făcuți deja de către producător, pentru utilizator rămânând doar experiența preparării cafelei.

Cafeaua își păstrează prospețimea mai mult timp

Sistemele de ambalare monodoze, sigilează individual fiecare porție de cafea – în hârtie de filtru și în folie de aluminiu – încărcându-le cu nitrogen, asta însemnând că:

–          Aroma și parfumul cafelei proaspăt măcinate se păstrează până la desigilare, spre deosebire de cafeaua boabe, ce odată măcinată își pierde din proprietăți dacă nu este folosită imediat.

–          Monodozele pot fi folosite timp de 2 ani fără a avea grija păstrării în condiții speciale.

Monodozele înseamnă mai puțin timp, mai puține pierderi și calitate constantă

–          Cafeaua predozată scurtează timpul de preparare.

–          Greutatea și măcinătura controlată asigură calitatea constantă, fără prea multe cunoștințe în domeniu.

–          Fără pierderi de cafea la râșnire și dozare.

Espressoarele cu monodoze – mai ușor de folosit

Majoritatea espressoarelor pe bază de monodoze de cafea sunt create pentru persoane ce nu au cunoștințe de barista. În general sunt espressoare semi-automate sau full-automate, ce nu au nevoie de o mentenanță specială, așa cum au cele tradiționale.

Espressoarele cu monodoze de cafea oferă mai multe avantaje față de cele tradiționale pentru că:

–          Sunt mai ușor de folosit – trebuie doar să introduceți monodoza în aparat și să apăsați pe buton pentru a obține un espresso perfect.

–          Sunt mult mai ușor de folosit decât cele tradiționale, chiar și pentru cei fără experiență sau cunoștinte în domeniu.

–          Se obține aceeași calitate și același produs de fiecare dată.

–          Sunt mult mai accesibile ca preț.

Fără râșniță

Pentru sectorul tradițional de espressoare, o grijă foarte mare și un cost pe măsură sunt acordate râșniței de cafea, ce reprezintă pasul cel mai important în obținerea unui espresso desăvârșit.

Cafeaua din monodoze fiind deja măcinată, obținem:

–          Cheltuieli mai mici,

–          Mai mult spațiu,

–          Mai puțin zgomot,

–          O grijă în minus.

Cine folosește monodoze de cafea?

Monodoze pentru HO.RE.CA

Sistemul de monodoze cafea espresso – permite cafenelelor, restaurantelor și barurilor să ofere clienților un espresso de calitate fără ca personalul lor să aibă nevoie de o instruire de specialitate în domeniu.

Monodoze pentru birouri, săli de conferință și săli de așteptare

Renunțați la cafeaua instant sau la filtru și oferiți clienților și angajaților, un espresso de calitate, o cafea cu lapte sau un cappuccino fără prea mare efort folosind monodoze de cafea.

Monodoze pentru acasă

Din ce în ce mai mulți oameni preferă cafeaua preparată în mod profesionist și își doresc să aibă această experiență și acasă, dar nu întotdeauna își permit costul unui espressor profesional sau nu își doresc să învețe să-l folosească fiind destul de complicat pentru un începător.

Cu mult mai simplu de folosit, espressoarele cu monodoze de cafea, oferă posibilitatea preparării unui espresso adevărat, chiar și acasă, fără investiții prea mari și școală prea multă.