Banca Centrală Europeană a dezvăluit recent la sediul său din Frankfurt noua bancnotă de 20€ şi a anunţat că aceasta va intra în circulaţie pe 25 noiembrie 2015. Noua bancnotă include o caracteristică de securitate inovatoare – sub forma unui “portret fereastră” setat în hologramă. Când bancnota este ținută la lumină fereastra devine transparentă și dezvăluie un portret al figurii mitologice Europa vizibilă pe ambele fețe ale bancnotei. Noua bancnotă de 20€, ca și cea de 5€ şi 10 €, include “un număr de smarald” şi o imagine a Europei în filigran.

Noua bancnotă de 20€ este a treia din seria cu care Europa înlocuiește treptat seria originală de bancnote euro introdusă în 2002. Bancnota de 20€ este una dintre cele mai larg utilizate dintre toate bancnotele euro. Este larg distribuită prin intermediul ATM-uri, este acceptată de multe aparate de vending şi de ticketing, şi adesea este verificată pentru autenticitate de retaileri folosindu-se mici dispozitive speciale.

Pentru a ajuta producătorii de echipamente de bancnote şi alte părţi să se pregătească pentru introducerea noilor bancnotelor de 20€ înainte de lansarea lor, BCE şi băncile centrale naţionale din Eurosistem au furnizat informaţii şi pus la dispoziție bancnote noi în avans, pentru testarea şi adaptarea la acestea. Un program de parteneriat – similar cu cel pus în aplicare pentru noile bancnote de 10€ în 2013, cu mai mult de 300 de parteneri din Europa – va oferi informații suplimentare pentru a ajuta producătorii să se asigure că aparatele care utilizează bancnote şi dispozitivele de autentificare din toată zona euro sunt gata la timp pentru lansarea de pe 25 noiembrie 2015. EVA a monitorizat de aproape procesul pentru a putea asigura o bună implementare în industria noastră a bancnotei de 20€.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*