Tech in Asia anunță că NTT Communications, o divizie a conglomeratului de telecomunicații Japonez NTT, a introdus recent aparate de vending pentru cartelele SIM pre-plătite.

Călătorii cu avionul nu sunt deloc străini de achiziționarea de cartele SIM de pe aeroporturi sau din centrele comerciale. Barierele lingvistice pot face întregul proces o mare corvoadă. NTT ameliorează acest moment de stres eliminând în primul rând necesitatea de interacţiune umană. Firma a plasat de curând primele sale două aparate de vending cu carduri SIM: unul la Kansai International Airport (KIX), lângă Osaka, şi celălalt la complexul comercial şi de divertisment Aqua City din cartierul Odaiba, Tokyo. Mai multe aparate urmează a fi instalate în viitor.

Japonia a avut mai mult de 13 milioane de turişti străini anul trecut. Cum Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 se apropie, guvernul a stabilit drept obiectiv atragerea a 20 milioane de vizitatori din afara granițelor țării până în 2020. Cu un wifi gratuit surprinzător de greu de găsit, chiar şi într-un megalopolis ca Tokyo, mulţi dintre viitorii vizitatori vor fi tentați să cumpere cartele SIM. Noile aparate de vending de la NTT oferă cartele SIM normale, micro şi nano cu plan de una sau două săptămâni, care costă 3.450 JPY (29 $) şi respectiv 4.950 JPY (41 $).

Aparatele utilizează o interfaţă digitală în limbile japoneză, engleză şi chineză. Pentru a achiziţiona o cartelă SIM, clienţii pur şi simplu selectează un plan, folosesc cardul de credit (minunat pentru cei care uită să își schimbe banii în yeni) şi își înregistrează informaţiile personale prin panoul tactil sau cu o scanare a paşaportului. Aparatele acceptă cardurile internaționale Visa, MasterCard, JCB, American Express şi Diner’s Club.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*