Un important actor international de pe piața mondială de refill începe să-și facă simțită prezența pe piața noastră de vending într-un mod din ce în ce mai consistent, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Compania Barry Callebaut a început să acorde o mai mare importanță României și a decis că e momentul să-și promoveze produsele și compania în cadrul pieței românești de vending. Pentru acest lucru a ales revista noastră, Vending Inside. Vă oferim în cele ce urmează un interviu foarte interesant cu dl. Leszek Korzeniowski, Export Sales Manager CEE Vending & Băuturi la Barry Callebaut, pentru a afla mai multe despre planurile acestei companii.

Ce reprezintă Barry Callebaut pentru lumea vendingului?

Barry Callebaut Vending este producătorul lider în lume de pudră destinat vendingului, dar şi cel mai mare din Europa. Mărcile noastre precum Van Houten, Bensdorp, Caprimo sau Le Royal sunt sinonime pentru calitate, funționalitate și gust excelent, precum şi pentru valoare dată banilor.

Care sunt cele mai importante produse de vending Barry Callebaut?

Mărcile noastre de top destinate industriei de vending în CEE sunt reprezentate de familia Van Houten cu variata sa gamă de băuturi de ciocolată și Caprimo, o gamă variată de produse dedicate operațiunilor de vending, care include și gama unică de băuturi cappuccino cu diverse arome.

Care sunt așteptările companiei Barry Callebaut privind piața de vending din România?

Barry Callebaut percepe piața din România ca fiind cea mai promițătoare dintre piețele din Europa Centrală și de Est. Popularitatea vendingului printre clienți combinată cu o bază mare de aparate de vending de băuturi calde instalate aici, transformă România într-o piață tentantă. Credem că dezvoltarea economiei și îmbunătățirea standardului de viață îi va determina pe consumatori să își dorească băuturi mai sofisticate și de o calitate mai bună. Și aici intervin brandurile Barry Callebaut.

De ce credeți că brandul Caprimo poate fi lider în industria vendingului de refill din România? Care sunt principalele puncte forte ale mărcii Caprimo?

După cum am spus, Caprimo oferă oricărui operator de vending un spectru complet de produse destinate aparatului de vending. Gustul excelent apreciat de consumatori şi superba funcţionalitate în aparate fac din brandul Caprimo o alegere excelentă pentru operarea de vending. Mai mult decât atât, Caprimo conține o gamă unică de băuturi cappuccino aromate şi băuturi îndrăgite, ceea ce permite crearea unei diferenţe în experienţa consumatorului atunci când alege o băutură.

Barry Callebaut are peste 200 de manageri în Cercetare & Dezvoltare la nivel global și 30 de parteneriate cu universități, institute de cercetare, laboratoare și oameni de știință. De ce este atât de important pentru companie să investească așa de mult în această zonă a afacerii?

Unul dintre pilonii Barry Callebaut Group este inovarea. Ne-o dorim şi suntem experţi în industria de cacao şi împărtăşim aceeaşi pasiune atunci când vine vorba de produsele destinate industriei de vending. Departamentul nostru de Cercetare & Dezvoltare din fabrica aflată în Kagerod, Suedia (care este singura din grup care produce pudre de vending) lucrează în mod constant la idei noi pentru industrie, precum şi pentru a îi ajuta pe clienţii noștrii să își creeze propriile produse unice. Multe dintre produsele de care ne bucurăm astăzi în distribuitoarele automate de vending au fost introduse şi comercializate de către Barry Callebaut.

Tendințele de pe piață ne arată că numărul de aparate de vending cu băuturi ușor solubile (fie ele stand-alone, fie table-top) rămâne constant sau este chiar în ușoară scădere, aparatele cu boabe de cafea și aparatele de cafea espresso înregistrează o creștere, iar numărul de aparate complet sau semi-automate OCS crește și a penetrat zona de birouri. Cum răspunde Barry Callebaut acestor tendințe și cum se pregătește să le vină în întâmpinare?

Barry Callebaut și-a diferenţiat oferta pentru fiecare dintre aceste segmente de piaţă. Vă rugăm să reţineţi că, deși numărul de aparate stand-alone cu produse pur instant este in scădere, numărul celor care combină băuturile instant cu cele din boabe de cafea este în creștere, ceea ce duce la o creștere a întregii categorii. Chiar dacă Barry Callebaut nu oferă cafea boabe, avem toate celelalte produse de completare. Pentru piețele OCS și HoReCa, pe lângă produsele noastre de vending, am dedicat gama de produse lichide unice de ciocolată Van Houten Choc-o-late, Van Houten Special Bar sau Van Houten Passion ce se prepară manual, precum şi celebra gamă de Cappuccino Caprimo, care vin în plicuri de o porție. Toate acestea reprezintă completarea perfectă pentru clienții HoReCa și OCS, dacă aceștia doresc să-şi extindă oferta de băuturi dincolo de băuturile clasice pe bază de cafea.

Spuneți-ne mai multe despre planurile Barry Callebaut pentru România.

Aşa cum am menţionat deja, Barry Callebaut pune un accent strategic pe piața românească și scopul nostru este acela de a obține o dezvoltare de durată în această piaţă. Suntem aici să rămânem şi suntem siguri că putem oferi o mulţime de momente minunate consumatorilor români, precum şi afaceri de anvergură partenerilor noştri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*