În ultimii ani, cerințele operatorilor de vending s-au concentrat mai puțin pe îmbunătățirea fiabilității și managementului restului sistemelor de plată cu monede și mai mult pe rezolvarea următoarelor aspecte:

  • Simplificarea procesului de colectare a auditului.
  • Furnizarea unei soluții complete de control al fluxului banilor din cadrul automatului de vending.
  • Reducerea costului de adăugare a unei opțiuni de plată cashless.

Pentru a veni în sprijinul acestor cerințe, MEI a dezvoltat sistemul de plată cu monede CF8000. Construit pe platforma modelului de succes CF7000, instalat în peste 1 milion de automate la nivel mondial, CF8000 redefinește funcția sistemului de plată. Acesta nu mai reprezintă doar un dispozitiv care acceptă monede și eliberează restul, ci este de asemenea o unealtă utilă în managementul activității de vending.

Prezentare generală

MEI CF8000 este un sistem de plată cu monede care eliberează restul folosind o casetă cu 5 tuburi. Prin intermediul unei tehnologii cu sonar patentată, nivelul monedelor din fiecare tub este măsurat cu acuratețe în timp real. Acest lucru permite operatorilor să reumple mai rapid caseta în cazul în care sistemul rămâne fără rest și să monitorizeze orice activitate de introducere/scoatere manuală a monedelor din tuburi.

Tehnologia AutofloatTM asigură că doar nivelul de monede necesar pentru acordarea restului este menținut în tuburi, reducând astfel sumele de bani blocate în automate fără ca operatorul să fie nevoit să schimbe vreo setare. Acest nivel este calculat și ajustat continuu în mod automat de către sistemul de plată pe baza monedelor introduse, a prețurilor produselor și a bancnotelor utilizate.

CF8000 permite o mare diversitate de opțiuni de configurare ce pot fi modificate manual de către operator fără necesitatea unui software dedicat. Configurația unui anumit sistem poate fi transferată la alte sisteme similare prin intermediul unui stick de memorie USB universal.

Structura modulară permite accesul rapid la calea de rulare a monedei. Astfel, operațiile de curățare și întreținere pot fi efectuate local fără a fi nevoie de trimiterea sistemului într-o unitate de service. De asemenea, frecvența acestor intervenții este redusă datorită utilizării unor componente rezistente la apă și murdărie. Fiabilitatea recunoscută la nivel mondial asigură o funcționare îndelungată a sistemului, această calitate fiind susținută și de garanția de 3 ani oferită de producător.

Colectarea auditului

Modelul CF8000 este proiectat pentru a simplifica auditul. Folosind tehnologia Data MergeTM, sistemul colectează următoarele informații:

  • Monedele, bancnotele și mediile cashless utilizate în cadrul tranzacțiilor.
  • Produsele achiziționate.
  • Valoarea totală, tipul și numărul monedelor existente în tuburi.
  • ID-ul și locația mașinii.
  • Evenimentele apărute pe durata funcționării mașinii.

Toate aceste date sunt scrise într-un singur fișier de tip EVA-DTS ce poate fi vizualizat cu orice aplicație software ce recunoaște acest format.

Sistemul CF8000 oferă următoarele opțiuni pentru extragerea fișierului de audit: IrDA, Bluetooth sau USB. Implementarea acestor protocoale standard deschise eliberează operatorii de nevoia de a utiliza dispozitive proprietare pentru colectarea auditului. Fișierul de audit este descărcat automat doar prin simpla conectare a unui stick de memorie USB universal sau a unui dispozitiv Bluetooth.

Sistem cashless integrat

Echiparea automatelor de vending cu sisteme cashless oferă clienților o diversitate mai mare a opțiunilor de plată ceea ce conduce la o creștere a vânzărilor. Investiția într-un astfel de sistem de plată poate avea o pondere semnificativă în costurile unei mașini. Pentru a redresa această situație, MEI a integrat în CF8000 un cititor cashless, reducând astfel duplicarea componentelor electronice și oferind cea mai ieftină soluție cash & cashless existentă pe piață.

Această soluție integrată oferă întreaga funcționalitate a unui sistem cashless de sine stătător. Clienții unei locații pot fi împărțiți într-un număr de maxim 8 grupuri cu diferite limite de credit. Pot fi configurate pînă la 9 perioade de bonusuri pentru fiecare utilizator și se poate acorda gratuit un anumit număr de produse pe zi. Plata se poate efectua folosind diferite tipuri de medii cashless precum chei, tag-uri, carduri și stickere adezive ce pot fi inscripționate cu logo-uri personalizate.

Sistemul cashless implementează standardul deschis MIFARE®. Această tehnologie permite încărcarea simultană pe un mediu de plată a mai multor tipuri de credite ce sunt destinate unor aplicații diferite: automat de vending, autobuz, metrou. Astfel, același mediu cashless poate fi folosit pentru a plăti o cafea sau o călătorie cu autobuzul, costul produsului fiind extras din creditul disponibil pentru respectiva aplicație.

Concluzii

Pentru operatorii care doresc nu doar un sistem de plată cu monede performant și fiabil, ci și un mijloc simplu de management al activității de vending, precum și o diversitate mai mare a opțiunilor de plată la un cost redus, sistemul MEI CF8000 reprezintă soluția potrivită.

Distribuit prin:

MAROM AUTOMATIC PAYMENT SYSTEMS SRL

Piata A. Lahovari nr. 5A, sector 1, Bucuresti

Telefon: +40 21 312 16 62

Fax: + 40 21 312 16 63

E-mail: office@maromsystems.com

Web: www.maromsystems.com