Un nou standard pentru măsurarea consumului de energie al aparatelor de vending a fost publicat de oficialii Organizației Europene de Standardizare.

Comitetul European pentru Standardizare (CEN) și Comitetul European pentru Standardizare Electrotehnică (CENELEC) au publicat o metodologie nou aprobată pentru măsurarea consumului de energie al automatelor frigorifice.

Scopul acestui nou standard – EN 50597 (2015) – este de a armoniza în mod oficial calculul consumului aparatelor de vending și de a îi permite Comisiei Europene să adopte legislația de referință ca o metodă de calcul aprobată pentru producătorii de aparate de vending din Europa. Mai exact, Reglementările UE privind Proiectarea Ecologică și Cerințele de Etichetare Energetică pentru aparatele de vending frigorifice care se așteaptă să fie aprobate la începutul anului viitor și să intre în vigoare în 2017 necesită un standard de măsurare la nivel european.

Protocolul de Măsurare a Energiei (EMP) al Asociației Europene de Vending (EVA) deja existent va fi înlocuit cu EN 50597 până în 2017. Într-adevăr, după cum noul standard se bazează pe EMP 3.0a emis de EVA, testarea timpurie a EN 50597 a indicat în linii mari  rezultate similare în ceea ce privește consumul de energie cu EMP – EVA.

Până la intrarea în vigoare a noului Regulament UE pentru automatele frigorifice în 2017, EVA recomandă ca 3.0A EMP – EVA să fie utilizat în continuare ca document de referință pentru calculul eficienței energetice a unui aparat de vending. Cu toate acestea, EVA nu cere ca producătorii de aparate de vending să își testeze acum produsele și în conformitate cu EN 50597, ei putându-le prezenta rezultatele de consum clienților lor alături de calculele EMP. Ar trebui să se rețină faptul că grila de evaluare a energiei furnizată de EMP este destinată scopurilor de comparație (strict interne).

Suntem încântați să anunțăm că o serie de membrii EVA au fost în mare parte responsabili pentru activitățile semnificative întreprinse în scopul de a produce acest document și pentru a obține aprobarea europeană. Se așteaptă ca nu numai Uniunea Europeană să facă referire la noul standard în legislația lor, ci, de asemenea, toate guvernele și instituțiile naționale să îl folosească pentru a determina oferte sau alte cerințe de referință.

Pentru mai multe informații cu privire la EN 50597 și pentru opțiuni de cumpărare, vă rugăm să consultați site-ul CENELEC: www.cenelec.eu

Standardul EMP existent poate fi descărcat de pe site-ul EVA: www.vending-europe.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*