Am ajuns la finalul acestui serial interesant. Ce ne rezervă viitorul nu știe nimeni, dar putem să ni-l construim singuri dacă știm de unde să ne luăm informația și cum să o prelucrăm, iar acest studiu ING cred că asta ne-a învățat să facem.
Aplicațiile de plăți mobile par a fi în creștere susținută
Utilizarea aplicațiilor de plăți mobile reprezintă în continuare o provocare pentru mulți oameni, dar mulți dintre cei care dețin un dispozitiv mobil susțin că vor folosi această tehnologie în următorele 12 luni. Pentru 51% dintre consumatorii europeni reprezintă o certitudine sau o probabilitate utilizarea aplicațiilor mobile de plată în următoarele 12 luni. Aceasta indică o înaltă cerere în utilizarea viitoare a acestei tehnologii. La nivel de țară există intenții de utilizare diferite ale acestei tehnologii pentru aproape fiecare țară. Olanda (7%), Austria (8%) și Belgia (9%) au rata mai mică de așteptare, pe când SUA (25%), Polonia (28%) și Turcia (37%) au, din contră, o rată mai mare de așteptare a utilizării acestor aplicații.
Viteza și ușurința în exploatare – cele mai mari atracții ale aplicațiilor de plăți mobile
50% din populația Europei care a utilizat aplicațiile de plăți mobile spune că „este mai rapid”. „Mai ușor de utilizat” este o sintagmă folosită de 33% dintre respondenții chestionarului, ca abilitate de a utiliza aceste softuri în multe și diferite locații. Aproape o treime explică că aceste aplicații reprezintă o atracție pentru că „este o tehnologie nouă”.
Urmărirea ușoară a cheltuielilor și administrarea mai ușoară a bugetului este considerată de 25% dintre cei intervievați un alt punct important. De asemenea, încrederea este importantă pentru un sfert dintre oameni. Când vine vorba de recomandări, nu există nicio diferență în cotele de răspuns – 13% spun că sugestia a venit de la bancă sau de la altcineva.
Încrederea este principala barieră în utilizarea plăților mobile
42% dintre cei intervievați de studiul ING consideră că nu au apelat încă la aplicațiile de plăți mobile pentru că nu au încredere în acestea. O cotă importantă spune că nu a avut posibilitatea de a aplica această nouă tehnologie. Procente mici au oferit răspunsuri ca: “cineva m-a sfătuit să nu utilizez” (3%), “nu-mi place să utilizez noua tehnologie” (4%), “nu este rapidă” (7%), “este dificil să urmăresc ce am cheltuit” (8%), “nu este ușor” (9%), “nu înțeleg” (10%).
Canalele tradiționale sunt în continuare populare
Lansarea lui Apple Pay, Google Wallet, sau a plăților prin WhatsApp și prin alte căi folosind furnizori alternativi au apărut în prim planul mass-media. Cu toate acestea, aplicațiile mobile de plată oferite de bănci propriilor respondenți sunt cele mai comune moduri de a rambursa prietenilor un împrumut de mici dimensiuni, cum ar fi partea lor din plata cinei. În general, 14% dintre europeni au rambursat prietenilor bani prin aplicația de plată mobilă și încă 45% ar lua în considerare utilizarea acesteia. La întrebarea: ce canal de plată ar folosi cineva (pe lângă bancă) în achitarea unei sume de bani unui prieten în viitorul apropiat, cel mai des au apărut numele următorilor: Google / Apple (9%) sau Facebook / Twitter (7%).
Am încredere cea mai mare în aplicațiile de plată de la banca mea
Când au fost întrebați în care canal au încrederea cea mai mare, atunci când vine vorba de plăți mobile, cei intervievați au răspuns în proporție de 84% că în cele puse la dispoziție de bănci. Comparând cu cele 5 procente obținute de Google sau Apple sau de Social Media (4%) înțelegem de ce proprietarii de dispozitive mobile mai au de așteptat până să li se sporească încrederea în această tehnologie.
Aici se încheie prezentarea acestui material. Sper că v-a fost de folos.