de Bogdan Fechită

Probabil că fiecare persoană care a dorit să își cumpere o mașină a ajuns la un moment dat să se plictisească de plimbările lungi prin târgurile de mașini sau showroom-uri în căutarea unui automobil perfect. Operatorii de la Carvana au simțit această stare a clienților și au venit cu un concept revolționar în industria de vending: automatele pentru mașini.

Da, pare cu totul inedit. Dar în loc să cumpărăm snacksuri sau sucuri, acum putem da peste un aparat prin care să achiziționăm o mașină. Și nu oricare, ci chiar pe cea care ne-o dorim. Carvana pune la dispoziție clienților un inventar de mașini de la diverse companii și târguri auto, iar cumpărătorii pot căuta folosind diverse filtre, cum ar fi specificațiile mașinii. Poate fi urmărit raportul istoric al vehicului și putem stoca chiar vehiculele preferate, formând un garaj.

Garaj virtual

Care sunt avantajele acestui garaj? Pentru a face asta, trebuie mai întâi să ne creăm un cont după care să stocăm diversele vehicule care ne fac cu ochiul. Pe urmă, prin intermediul garajului, putem compara prețurile și să ne revizuim opțiunile de finanțare. De asemenea, există posibilitatea de a partaja acest garaj cu familia și prietenii ca să își exprime și ei opțiunile și să vă ofere sfaturile lor. Un alt detaliu important: dacă sunt mai multe persoane interesate de un automobil aflat în garajul tău primiți alerte pentru a vă decide cât mai repede cum să acționați în așa mod încât să nu pierdeți mașina.

Cum funcționează

Întocmai ca un aparat de vending obișnuit. Introduci o monedă și primești produsul dorit. Astfel, toată corvoada completării unor documente birocratice sau negocierile cu dealerii dispar.

Carvana a fost lansată în Tennessee și e ideea unui retailer auto online. Înainte au mai existat campanii similiare în preajma sărbătorilor, însă acest proiect e mai serios și se dorește a deveni permanent. ”Carvana a fost ispirată de un automat de vânzare de mașini apărut în Atlanta în 2014. Ne-am petrecut ultimul an pentru a duce această experiență de vânzare la un nivel cu totul nou. Noul nostru automat este o structură mult mai complexă, o adevărată operă de artă, care oferă clienților noștri mașini prin simpla introducere a unei monede personalizate. Misiunea Carvana este de a crea un mod mai bun de a achiziționa o mașină, iar acest nou automat va fi o experiență unică care va reflecta cât de simplu și ușor va fi să cumperi o mașină on-line”, a declarat Ernie Garcia, CEO al Carvana, în Digital Trends.

Introducerea monezii în slot este doar finalul experienței de cumpărare. Clienții trebuie să achiziționeze automobilul online, pe urmă vor merge să își primească mașina de la centrul din Nashville. Aici vor întâlni un depozit în formă de turn conectat la un aparat de vending unde vor introduce moneda specială primită. Imediat, depozitul va prinde viață, iar mașina cumpărată va fi adusă clientului. E ca și cum ai cumpăra ceva dintr-un aparat uriaș de vending.

În cazul în care clienții sunt din afara statului Tennessee, compania mai vine cu o ofertă în sprijinul cumpărătorilor: oferă o subvenție de 200 de dolari pentru biletul de avion din orice locație până la aeroportul din Nashville. Cumpărarea unei mașini nu a fost niciodată mai simplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*