Pe 17 februarie am fost prezenți în Bulgaria la invitația partenerilor noștri, Enco Vending și Rolim Sat Prod – distribuitorul pentru România a produselor producătorului bulgar.

Motivul, lansarea Universității Baristo, prima instituție care poate certifica în urma unui curs calitatea de barista, atât pentru un profesionist, cât și pentru un amator de cafea.

Universitatea Baristo: prima universitate de cafea pentru profesioniști și amatori
Primii specialiști bulgari în cafea vor avea posibilitatea și oportunitatea de a obține un certificat oferit de Școala Italiană de Barista. Invitați speciali la această lansare au fost domnii Carlo Odello, director la Școala Italiană de Barista și Paolo Scimone, expert în cafea și trainer de barista.

Când am ajuns la eveniment atomosfera era relaxată și totul era pregătit de gazdele noastre pentru a ieșii un eveniment reușit.

Gazda noastră, dl. Stoyko Petkov, Managing Director la ENCO VENDING ne-a pus la dispoziție o mulțime de informații despre acest proiect, dar și despre compania sa – lider de piață în furnizarea de cafea pentru operatorii de vending din Bulgaria.

De apreciat, și lucrul cel mai de preț pe care l-am aflat la acest eveniment, este că dl. Petkov dorește ca prin această școală să ofere consumatorului bulgar posibilitatea de a se educa mai mult în privința culturii cafelei, și mai ales a espresso-ului.
Profesioniștii de la Școala Italiană de Barista au aprobat programul cursurilor, iar profesorii din Bulgaria sunt atestați și calificați la prestigioasa instituție a cafelei enunțată mai sus. În plus, italienii sprijină și crearea programului de certificare a universității.
Așadar, pentru prima dată toții absolvenții pot obține certificatul de barista recunoscut la nivel internațional dacă trec de un examen. Aceasta face ca Universitatea de Barista să fie un program ideal pentru profesioniștii din toate ariile de servicii de cafea.
“Misiunea Universității de Barista este să lucreze în favoarea unei noi culturi a espresso-ului în Bulgaria”, a declarat la deschidere dl. Stojko Petkov, inițiator al acestei noi instituții educaționale. “Iar una dintre cele mai mari provocări este să inspirăm consumatorii bulgari să crească cerințele față de cafeaua pe care o bem și, prin urmare, să reducem utilizarea de cafea de calitate inferioară și băuturi de cafea nesănătoase în consumul nostru”, a continuat domnul Petkov.

Exact dorința de a crește cultura de cafea a consumatorului obișnuit este motivul de a deschide programe paralele care vizează atât profesioniștii, cât și pentru a oferi cursuri de bază pentru amatori. În aceste instruiri fiecare participant va avea posibilitatea de a învăța secretele realizării unui espresso perfect, cappuccino și cocktail-uri de cafea.
Universitatea de Barista este echipată cu cele mai înalte echipamente de realizare a cafelei. Spațiul pentru învățare este creat după ultimele tendințe în domeniul educațional al cafelei și echipat cu cele mai moderne tehnologii de prezentare care asigură învățarea la cel mai înalt nivel.

Acest prim eveniment s-a încheiat, desigur, cu o sesiune de degustare a cafelei preparată de barista italieni și bulgari.

Modezia, cafea de top lansată într-o atmosferă glamour

Seara am fost invitați să celebrăm lansarea cafelei Modezia, sortiment ce face parte din Baristo Collection. Într-o atmosferă glamour am fost poftiți la ultimul etaj al clubului The Residence Exclusive Club din centrul Sofiei să luăm parte la o adevărată sărbătoare a espresso-ului de calitate.

Modezia este o cafea de top, fără îndoială!

Paolo Scimone, creatorul cafelei, ne-a făcut o prezentare exhaustivă în cadrul evenimentului a felului în care a gândit și combinat tot acest mix de cafea arabica format din soiuri braziliene, etiopiene și indiene.

Primul produs din linia de cafea Baristo Collection a fost numit Modezia după numele latin al orașului de origine al creatorului cafelei – Monza (Italia). Există o legendă frumoasă care spune că în secolul al VI-lea, regina Teodolinda se odihnea pe marginea râului Lambro, în timp ce soțul ei era la vânătoare. În vis i-a apărut un porumbel care i-a spus să dedice acel loc Domnului (MODO). Teodolinda a răspuns porumbelului spunând: etiam (satisfacție voii lui Dumnezeu). Fuzionarea MODO și ETIAM a dat numele orașului – Modœtia.
Cafeaua pentru această selecție limitată Baristo este creată de specialistul italian în cafea și formatorul de barista, Paolo Scimone. Amestecul a fost format din cafea arabica de cea mai înaltă calitate din Brazilia, India și Etiopia pe care Scimone a selectat-o personal și a cumpărat-o de la licitații specializate. Ca o regulă, înainte de a licita pentru un fel de cafea, cumpărătorii de la astfel de licitații verifică calitatea cafelei verzi printr-o degustare specifică, denumită “ambutisare”.
Pentru a incita fiecare cafea să-și exprime personalitatea și aroma sa, Scimone le-a prăjit separat, după testarea și verificarea curbei de temperatură optimă. Apoi, el a îmbinat cele trei cafele arabica pentru a crea caracteristici unice și deosebite de gust.
Rezultatul este un gust perfect echilibrat, corpolent, cu o aromă bogată, cu indicii proaspete de cacao care se dezvoltă ușor în gust de nuci și ciocolată neagră.

Cafeaua se comercializează în pungi de 250 de grame.

Vizita noastră s-a încheiat la o cină prietenească în cadrul aceluiași club exclusivist oferită de rafinata noastră gazdă, Stoyko Petkov.

ROLIM SAT VENDING este distribuitorul oficial a produselor ENCO VENDING pe teritoriul României. Pentru comenzi din gama Baristo și pentru nou lansata cafea Modezia vă rugăm să o contactați pe Dna. Livia Popescu –Manager General, la liviapopescu@rolim.ro

Sau  telefon 021-461.08.77, Mobil 0744-374.095

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*