Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Bristol a examinat valoarea nutritivă a alimentelor vândute la aparatele de vending din campus și obiceiurile alimentare și greutatea corporală a studenților care folosesc aparatele. Cercetătorii au descoperit că produsele vândute în automate au conținut ridicat de grăsimi, zahăr și grăsimi saturate, în timp ce băuturile vândute au în general conținut ridicat de zahăr.
Hanla Park, student la Master în Alimentație, Activitate Fizică și Sănătate Publică la Școala de Studii Politice care a condus cercetarea, a declarat: “Utilizarea de aparate de vending a fost asociată cu o calitate alimentară scăzută la copii, dar există dovezi limitate asupra rolului lor în obiceiurile alimentare ale studenților. Am examinat valoarea nutritivă a alimentelor vândute în aparatele de la Universitatea din Bristol, și am supravegheat 137 elevi, cu privire la felul în care folosesc aparatele, dieta lor, stilul de viață și greutatea corporală’.
“În mod interesant, am constatat, de asemenea, că, în afară de alimentele pe care le consumă de la automate, elevii care utilizează aparatele de vending, consumă mai multe băuturi răcoritoare, snacks-uri, sucuri de fructe, produse din carne și mâncăruri preparate la microunde, decât cei care nu le folosesc.”
Dr. Angeliki Papadaki, lector în Domeniul Alimentației și Sănătății Publice la Centrul pentru Activitate Fizică, Nutriție și Științe Medicale, care a supervizat studiul, a declarat: “Calitatea nutritivă a majorității produselor alimentare și a băuturilor disponibile în aparatele de vending de la Universitatea din Bristol este slabă. Ceea ce ne propunem să facem acum, este să folosim acest studiu, ca bază pentru dezvoltarea unei intervenții, care ar putea schimba în mod pozitiv mediul aparatelor de vending din cadrul Universității “.