Vine momentul în care Sir Winston Churchill va apărea pe următoarea bancnotă emisă de Banca Angliei. În septembrie Banca Angliei va emite un polimer nou al bancnotei de 5 £ cu imaginea lui Sir Winston Churchill, care va fi urmată de o nouă bancnotă de 10 £ în 2017 și una de 20 £ până în 2020.

Detaliile privind caracteristicile de design și de securitate pentru #newfiver vor fi prezentate cu aproximativ trei luni înainte de data emiterii, când Banca va emite suita sa extinsă de materiale educaționale și informative.

Caracteristicile de design de pe verso-ul bancnotei vor include:

  • Un portret al lui Winston Churchill dintr-o fotografie făcută în Ottawa de Yousuf Karsh pe 30 decembrie 1941
  • Un peisaj cu Westminster și Turnul Elisabeta privind dinspre Banca de Sud peste Podul Westminster
  • Imaginea Turnului Elisabeta cu limbile Marelui Ceas indicând ora 3 – ora aproximativă din 13 mai 1940, când Sir Winston Churchill a declarat într-un discurs în Camera Comunelor: “Nu am nimic de oferit decât sânge, trudă, lacrimi și sudoare”. Această declarație fiind citată sub portret.
  • O imagine de fundal a medaliei Premiului Nobel care a fost acordată pentru literatură în 1953 împreună cu formularea de citare a premiului. Marca comercială Nobel Prize® este reprodusă cu permisiunea Fundației Nobel.

Pe data de 2 iunie vor fi dezvăluite detaliile complete privind caracteristicile de design și de securitate și vor fi lansate o serie de materiale de instruire pentru retaileri și firme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*