de Bogdan Fechită

Operatorii de vending caută mereu noi metode de a-și face aparatele cât mai atractive, iar una din soluții vine dinspre ”vending graphics”. O inovație care își propune să furnizeze operatorilor servicii de grafică pe vendomate.

Aparatele se transformă, astfel, din mașini urâte, neatractive ochiului în ceva care te face să întorci capul prin grafica expusă pe ele. Printr-o grafică reușită poți aduce clientul mai aproape de aparat, iar de aici poți mai ușor să îi vinzi produsele tale.  Prin urmare, această inovație a devenit aproape o necesitate. Există firme profesioniste care oferă acest tip de servicii, iar în țările mai dezvoltate ele sunt chiar foarte căutate.

O inovație în plină dezvoltare

Shades Graphics, o companie din Marea Britanie, își propune să ajute operatorii să creeze o identitate vizuală clară pentru produsele și mărcile pe care le comercializează. Compania și-a propus să fie diferită de majoritatea competitorilor și să îndeplinească cerințele și valorile clienților, așa că a investit în echipamente noi de imprimare digitală, astfel încât calitatea materialelor furnizate să rămână înaltă.

Shades Graphics își poate oferi serviciile atât în Marea Britanie, cât și în alte țări din Europa. Firma are peste 30 de ani de experiență și a devenit una dintre cele mai cunoscute din Anglia. Printre serviciile oferite se numără: abordarea inovatoare a desenelor și furnizarea unui mare impact de afișare, caracteristici decorative personalizate, panouri de iluminare, precum și o gamă largă de aplicații și substraturi grafice. Shades Graphics încearcă să readucă la viață și să ofere un aspect mai frumos nu doar vendomatelor, ci și sloturilor și aparatelor de gaming.

Design personalizat

Cu o experiență de peste 10 ani, Graphics That Pop (GTP) este o altă firmă specializată în aducerea la viață a vendomatelor. GTP e activă pe piața americană, iar proprietarul Robert Liva susține că partea cea mai interesantă este faptul că firma poate implementa serviciile sale chiar în locația în care se află aparatele care au nevoie de o retușare.

Într-o demonstrație video, se poate observa că GTP poate asambla un vendomat cu o grafică unitară și atractivă în doar 23 de minute, iar Liva susține că prețurile sunt chiar accesibile pentru operatorii care vor să încerce această inovație. Serviciile companiei sale sunt destinate, în special, micropiețelor și micromarket-urilor care folosesc mai multe tipuri de vendomate pentru produsele pe care le comercializează. GTP le oferă un design unitar și atractiv.

Spre exemplu, un sistem de grafică pentru un micromarket include iluminare opacă sau din spate a aparatelor, grafică personalizată, ușor de schimbat și iluminat cu LED-uri pentru un mai mare impact. GTP oferă și servicii de curățire a vendomatelor în cazul în care desenele sau designul din fabrică s-a deteriorat.

Poveste de succes

NBS Inc. se poate mândri cu listă lungă de clienți importanți. Compania este, de asemenea, specializată în grafică de înaltă calitate. Baza de clienți a NBS cuprinde Coca-Cola, Dr. Pepper Snapple Group, PepsiCo și Cott Beverages. Totul a început în octombrie 1984 când William Roberson a observat automatele anoste expuse în orășelul Pompano Beach din Florida și a simțit o oportunitate în înfrumusețarea lor. NBS vine de la National Beverage Screen Printers, iar între timp firma și-a mutat operațiunile în Williston, Carolina de Sud.

NBS se axează în special pe grafica automatelor din industria băuturilor, iar misiunea companiei este de a le oferi clienților servicii cu o valoare adăugată reală. Printre valorile companiei sunt următoarele: aprecierea angajaților, a diversității și a integrității, precum și inovarea și excelența în conceperea și punerea în aplicare a graficelor.

”Surprinderea atenției consumatorilor în doar câteva secunde se traduce în vânzări, iar desenele personalizate pot fi serviciul cu valoare adăugată care poate ajuta compania dumneavoastră de vending să câștige lupta cu concurența. Înțelegem că desenele de pe vendomate sunt destinate să vândă produsele din interior, de aceea oferim unele dintre cele mai bune modele de imprimare de calitate de pe piață. NBS e sinonim cu imprimarea high-tech și producem o grafică de înaltă calitate pentru orice vendomat”, se arată pe site-ul NBS.

Atractivitatea vendomatelor nu e doar o inovație, ci și un trend. Fie că există firme specializate cu zeci de ani experiență în oferirea de desene, fie că unele companii de vending pătrund și în acest sector, este de remarcat faptul că tot mai multe automate au un design care atrage clienții. Iar odată atrași în fața vendomatului, crește și posibilitatea de a achiziție a produselor din interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*