Într-un efort de a promova continuarea adoptării sistemului de plată EMV (Europay Mastercard Visa) în S.U.A., American Express a anunțat schimbări în cadrul politicii sale de refuz de plată EMV pentru a ajuta comercianții să limiteze costurile aduse de fraude, prin modernizarea sistemelor de la punctul de vânzare. Până la sfârșitul lunii august 2016, comercianții nu vor fi trași la răspundere pentru refuzuri de plată din fraudă prin contrafacere la tranzacțiile de sub 25$.

O analiză efectuată de American Express a constatat că mai mult de 40% din refuzurile de plată din fraudă de contrafacere din Statele Unite sunt pentru tranzacții de sub 25$.În plus, până la sfârșitul anului 2016, American Express, plănuiește de asemenea, să limiteze numărul de fraude cu refuz de plată de contrafacere, la un total de 10 pe cont de card. Emitentul cardului – nu comerciantul – va purta răspunderea financiară pentru orice tranzacție suplimentară de fraudă contrafăcută, care este contestată pe un cont de card după 10 refuzuri de plată. Această limită nu împiedică un posesor de card să conteste tranzacțiile frauduloase suplimentare. Modificările au ca scop să ajute la reducerea costurilor de fraudă de contrafacere pentru comercianții care încă nu și-au modernizat terminalele la punctul de vânzare, pentru a accepta carduri cu cip EMV. Modificările anunțate vor rămâne în vigoare până în aprilie 2018.

*EMV este un standard global pentru cardurile de plată de credit și de debit bazate pe tehnologia card cu cip, luând numele de la cardurile Europay, MasterCard și Visa – companiile de carduri care l-au dezvoltat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*