Anul acesta EVEX, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate industriei europene de vending, va avea loc la Cannes în Franța. Am realizat acest interviu cu directorul general al Asociației Europene de Vending, Erwin Wetzel, pentru a vă împărtăși cât mai multe informații despre ce lucruri interesante se vor petrece în acest an la acest eveniment. Vă invităm și pe dumneavoastră să mergeți acolo și să petreceți două zile absolut memorabile, veți avea foarte mult de câștigat.

EVEX 2016 se va desfășura pe 24 și 25 Noiembrie la Cannes, Franța. Vă rugăm să ne spuneți care sunt principalele obiective ale acestei ediții?

EVEX înseamnă Experiența de Vending Europeană, un eveniment care a fost creat pentru prima dată anul trecut în Malaga și într-un format care își propune să reunească operatori din toată Europa și actori-cheie din toate segmentele industriei de afaceri de vending și din serviciul de cafea pentru birouri (OCS). Anterior, EVA organiza evenimentul bi-anual “EurOps”, o conferință internațională destinată operatorilor de vending, și în ciuda succesului înregistrat pe parcursul mai multor ediții, ne-am decis, în 2014, să mergem mai departe și să creăm un nou eveniment care combină Adunarea Generală Anuală, o conferință cu vorbitori de înaltă calitate și o zonă comercială în forma unei expoziții în miniatură. Acești trei piloni reprezintă esența EVEX: relații de afaceri, învățare reciprocă și găsirea de parteneri de afaceri. Obiectivul principal al EVEX este acela de a reuni operatori din diferite țări și de a le oferi o platformă pentru a discuta, a face schimb de informații și a se informa cu privire la cele mai noi evoluții. Ca și Asociație Europeană de Vending dorim să le arătăm modul în care alte industrii reușesc să facă față evoluțiilor recente din societatea noastră și că industria de vending și OCS are rolul său activ de jucat. Aducerea industriei de vending & OCS împreună este crucial pentru generarea de noi idei și concepte inovatoare declanșatoare.

De ce ați ales ca gazda dumneavoastră în acest an să fie Asociația Franceză de Vending (NAVSA)?

Timp de 20 de ani, am organizat Adunarea noastră Generală Anuală de la Bruxelles și în 2015, în cele din urmă, ne-am decis să o ținem în fiecare an într-un alt loc. Anul trecut am început cu Asociația Spaniolă de Vending (ANEDA), pentru că știm cât de pasionată și dedicată este aceasta membrilor săi. Noi am știut că dacă ne vom unii forțele vom reuși să organizăm un mare eveniment și l-am realizat. În trecut aveam aproximativ 90 de participanți, iar în 2015, pentru prima ediție EVEX, am ajuns la peste 250 de participanți, ceea ce reprezintă o creștere fantastică. Ne-am dorit să ne apropiem de membrii asociațiilor noastre naționale pentru a aduce “Europa”, la nivel național, chiar și regional, dar și pentru a construi punți între aceste niveluri diferite. Din moment ce EVEX 2015 a fost un mare succes, ne-am decis ca pentru ediția din acest an să colaborăm cu NAVSA, o asociație care reprezintă cea de a doua cea mai mare piață ca mărime din Europa în ceea ce privește numărul de aparate. Relația noastră cu organizația franceză este destul de bună și, deoarece anul acesta nu organizează propriul eveniment, momentul a fost destul de convenabil.

Pe 24 Noiembrie, pe lângă Adunarea Generală Anuală EVA, EVEX va găzdui încă 3 Conferințe interesante.  Vă rugăm să ne spuneți mai multe despre acestea. Care sunt subiectele? Cine sunt speakerii? Etc.

Pe parcursul celor două zile, vor exista în total trei conferințe. Prima dintre ele se va concentra pe micropiețe și pe producătorul de micropiețe, iar cel mai mare operator din SUA va explica de ce acest concept de afaceri este un succes de cealaltă parte a Atlanticului. Apoi, în a doua conferință, un celebru antreprenor francez în robotică și jocuri video va face lumină în ceea ce privește lumea roboticii în planul serviciilor: Cum va afecta viața consumatorului? Care sunt schimbările pe care le așteptăm în viitorul apropiat? Cum poate robotica ce se folosește în zona de servicii să fie benefică pentru vending? În cele din urmă, chiar dacă subiectul nu este confirmat încă, discursul va trata probabil produsele inovatoare pe care consumatorii le preferă în prezent și modul în care acestea ar trebui să fie comercializate în vending.

EVEX este despre experiența în vending. Care este după părererea dumneavoastră, cea mai importantă experiență pe care ar trebui să o aibă un consumator de vending, ca să poată spune că are o experiență bună de vending? Au parte europenii de acest tip de experiență?

Dacă întrebați un consumator, el va răspunde întotdeauna că gustul este cel mai important lucru pentru a avea o experiență bună. În calitate de profesioniști știm cu toții că gustul este adesea influențat de percepție și prin urmare, operatorii de vending trebuie să ofere o experiență plăcută prin activarea tuturor simțurilor consumatorului, nu numai gustul, ci, de asemenea, de exemplu, imaginea. Consumatorul vrea să fie convins că el are un produs de calitate. Dacă el este convins de aceasta, el va vorbi despre ea și, prin urmare, experiența poate fi marcată ca fiind bună.

Unde în lume poate o persoană să beneficieze de cea mai încântătoare experiență de vending: Statele Unite, Europa sau Asia?

Dacă vorbim exclusiv despre Vending, aș spune că aparatele de vending din SUA sunt destul simple și îndeplinesc în principal două obiective de bază: sunt convenabile și funcționale. În Europa, experiența este un pic mai încântătoare, deoarece aparatele sunt acum tot mai echipate cu tehnologii noi, cum ar fi ascensoare sau display-uri de mari dimensiuni. Prin urmare, sunt mai distractive. În plus, diversitatea aparatelor de cafea și băuturi calde este mult mai mare decât în SUA sau în Japonia, astfel încât consumatorii europeni obțin tot felul de experiențe de la aparatele de vending cu băuturi băuturi calde și pot alege dintre diferitele tehnologii de fabricare, ceea ce nu este cazul pe alte continente. În Japonia, aparatele sunt peste tot, astfel încât oamenii le-au adoptat așa cum sunt, funcționale și simpliste.

Care sunt cele mai importante beneficii pentru un participant după aceste două zile de EVEX?

Să învețe de la colegi și să fie inspirat de noi idei, concepte și modele de afaceri.

În încheiere, vă rugăm să transmiteți un mesaj companiilor românești de vending care doresc să vină la Cannes pentru a participa la EVEX. Vă mulțumim.

După cum am menționat, EVEX este deschisă tuturor operatorilor și aș fi foarte bucuros să întâmpin operatori români și să îi pun în legătură cu colegii europeni. Veniți și obțineți informațiile cheie de care aveți nevoie pentru afacerea dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*