Asociația Europeană de Vending (EVA) a publicat ultimul său raport asupra pieței de Vending și OCS din Europa.

Acest raport recent publicat oferă cele mai noi și detaliate aspecte ale industriei de vending și ale Serviciului de Cafea pentru Birouri (OCS) din Europa și dezvăluie tendințele actuale observate în tot continentul.

Noul raport a rafinat metodologia, a folosit mai multe interviuri cu operatorii de vending și a adăugat câteva noi surse de date, ceea ce are ca rezultat mai multe modificări ale statisticilor istorice. Obiectivul este, de asemenea, să includă mai mult piața de OCS, care alcătuiește un segment tot mai mare al industriei și, ca atare, acest nou raport nu este proiectat pentru a fi citit ca o continuare a versiunilor anterioare.

Raportul, bazat pe date din 2015, arată faptul că mai multe piețe care au înregistrat un număr de ani de declin, au început fie să crească sau cel puțin să se stabilizeze, ceea ce este o veste foarte încurajatoare pentru industrie, în același timp, recunoscând de asemenea, faptul că anumite piețe cu circumstanțe economice deosebite (de exemplu Grecia, Rusia) sunt încă în dificultate.

Raportul cuprinde date dintr-o perioadă de zece ani, inclusiv vânzările industriei de vending din diferite țări, baza de aparate și volumul vânzărilor (din vendomate), precum și o defalcare detaliată a aparatelor de băuturi calde – pentru prima dată aparatele de băuturi calde “table top” sunt împărțite în 2 categorii: automate și semi-automate. În plus, raportul oferă, de asemenea, unele perspective asupra tendințelor legislative cheie, care au un impact sau care ar putea avea impact asupra industriei.

Acestea sunt unele dintre statisticile interesante dezvăluite de acest ultim raport:

  • Baza de aparate completă (numărul de aparate) este acum de 3,8 milioane de unități (în creștere cu 0,3% față de 2014);
  • Veniturile totale ale pieței de vending la nivel european în 2015 au fost de 14,6 miliarde euro;
  • Există câte un aparat de vending la 130 de europeni;
  • Peste 80% din numărul de aparate de vending din Europa sunt amplasate la locurile de muncă;
  • În Europa, aparatele de vending vând peste 90 de milioane de produse alimentare și băuturi, zilnic.

Aceasta este a patra ediție a raportului de piață privind industria de vending furnizat de EVA, și constă dintr-un rezumat european, cu o trecere în revistă a 21 de țări, precum și rapoarte de piață individuale, separate pe țară, mai detaliate.

Membrii EVA au acces liber și deplin atât la Rezumatul European cât și la profilurile naționale individuale și le pot descărca numai de pe pagina web a membrilor EVA.

Oricine este interesat de achiziționarea sau de a intra în posesia raportului, este invitat să viziteze site-ul de web EVA pentru mai multe informații în acest sens:

http://www.vending-europe.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*