Concursul internațional de barmani al Institutului Național al Espresso-ului Italian este câștigat în finala de la TriestEspresso de un profesionist coreean, demonstrând vitalitatea și rolul-cheie jucat de piețele asiatice pentru cafeaua italiană.

Regele cafelei italiene este coreean. Numele lui este Park Dae Hoon și a câștigat titlul de “Espresso Italiano Champion 2016” în finala competiției internaționale de barista organizată de Institutul Național al Espresso-ului Italian (INEI).

La TriestEspresso, unde a avut loc finala, cafeaua italiană vorbește coreeană. Park Dae Hoon are un CV prestigios: de fapt, el a obținut toate certificările internaționale principale, specializându-se în espresso italian și cappuccino, prin cursurile conduse de Institutul Internațional al Degustătorilor de Cafea (IIAC) și de Școala Italiană de Barista (unde a fost, de asemenea, și trainer).

În mai puțin de zece minute, Park Dae Hoon a găsit cafeaua măcinată corect și a preparat patru băuturi espresso și patru cappuccino, toate sub supravegherea a doi membrii tehnici din juriu. Toate ceștile de cafea au fost, de asemenea, jurizate exigent de patru specialiști din cadrul Institutului Internațional al Degustătorilor de Cafea (IIAC).

“Sunt extrem de emoționat, acesta este cu adevărat un moment special pe care nu l-am mai experimentat până acum” a comentat Park Dae Hoon “Am preparat băuturile espresso și cappuccino foarte repede, pentru că am vrut să demonstrez modul meu de lucru, care întotdeauna caută să combine viteza și calitatea”.

Procesul parcurs de concurenți pentru a obține un loc în faza finală a fost foarte îndelungat. Peste 30 de concursuri au fost organizate în întreaga lume și mai mult de 300 de profesioniști au luat parte la această provocare. Selecția a adus la semi-finală 15 concurenți din Italia, împreună cu 5 competitori din țările care dețin viitorul espresso-ului: Japonia, Coreea, Taiwan, China și Thailanda. Câștigătorii s-au întrecut la TriestEspresso, la stațiile de lucru create de partenerii tehnici Wega, Astoria, VBM și Fiorenzato.

“De la an la an, această competiție dobândește din ce în ce mai multă importanță și prestigiu; alegerea câștigătorului a devenit extrem de dificilă. De fapt, concursul atrage un număr tot mai mare de barmani din întreaga lume,” a declarat Paolo Nadalet, președintele INEI. “În finală, doi dintre cei șase barmani au fost de origine asiatică, confirmându-se astfel anvergura internațională a espresso-ului italian. Piața asiatică este în plină expansiune, iar activitatea noastră, prin intermediul concursului internațional Campionul Espresso-ului, este un element esențial în răspândirea culturii cafelei italiene și în aceste țări.”


Despre Institutul Național al Espresso-ului Italian (Inei)

Institutul Național al Espresso-ului Italian (Inei), care include aparate pentru prăjit cafea, producători de aparate de cafea și de râșnițe de cafea și alte organizații care își îndreaptă atenția spre espresso-ul de înaltă calitate, are acum 42 de asociați, cu o cifră de afaceri totală de aproximativ 700 de milioane de euro. Găsiți mai multe informații la: www.espressoitaliano.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*