Prin norma “Forever Chocolate”: Barry Callebaut vizează să facă ciocolata 100% sustenabilă până în 2025

Am fost un pionier al sustenabilității. Dar dacă vrem ca generațiile viitoare să se bucure de cacao și ciocolată pentru totdeauna, dacă dorim ca fermierii să aibă un trai decent din cultivarea de cacao și să își poată crește copii cu veniturile pe care le au, dacă pur și simplu vrem ca domeniul nostru de afaceri să mai existe peste 20 ani, trebuie să schimbăm jocul în ceea ce privește durabilitatea, să dăm direcția și modul în care fie să ne protejăm, fie să ne îmbunătățim activitatea.

Liderul pieței mondiale Barry Callebaut lansează o strategie globală de sustenabilitate, care abordează provocările majore de sustenabilitate din cadrul lanțului de aprovizionare cu ciocolată

Stabilește patru obiective ambițioase de sustenabilitate pentru 2025 pentru a ghida schimbarea de la cacao sustenabilă la ciocolată sustenabilă

o eradicarea muncii efectuată de copii în lanțul său de aprovizionare;

o scoaterea a peste 500.000 de fermieri producători de cacao din sărăcie;

o acțiuni pozitive pentru protejarea pădurilor;

o produsele sale să conțină 100% ingrediente sustenabile.

Barry Callebaut, cel mai important producător mondial de produse de înaltă calitate din ciocolată și cacao, a publicat de curând noua sa strategie de sustenabilitate “Forever Chocolate”, cu ambiția de a muta ciocolata sustenabilă de la nișă la normă, în mai puțin de un deceniu. Antoine de Saint-Affrique, CEO al Barry Callebaut: “Suntem pionieri ai sustenabilității în domeniul de cacao și ciocolată de mai mulți ani și am făcut progrese mari. Dar, în ciuda tuturor eforturilor noastre, doar 23% din sursele noastre de boabe de cacao provin din programe de sustenabilitate. Suntem hotărâți să schimbăm acest lucru, astfel încât, până în 2025, 100% din ciocolata noastră și ingredientele sale să provină din surse sustenabile.”

Patru obiective relevante și concrete până în 2025

În scopul de a asigura viitorul ciocolatei, noua strategie de sustenabilitate Barry Callebaut include patru obiective pe care compania se așteaptă să le atingă până în 2025 și care abordează cele mai mari provocări de sustenabilitate din cadrul lanțului de aprovizionare cu ciocolată:

  1. Eradicarea muncii efectuată de copii în lanțul său de aprovizionare;
  2. Scoaterea a peste 500.000 de fermieri producători de cacao din sărăcie;
  3. Acțiuni pozitive pentru păduri și carbon;
  4. Produsele sale să conțină 100% ingrediente sustenabile

Antoine de Saint-Affrique, CEO: “Obiectivele pe care le-am stabilit în urma unei analize detaliate cu caracter material sunt îndrăznețe și recunoaștem că nu avem toate răspunsurile. Ceea ce știm sigur este că nu putem atinge aceste obiective singuri. De aceea ne propunem să inițiem o mișcare, care va include, de asemenea, guvernele, ONG-urile, dar și consumatorii și clienții noștri. Ciocolata sustenabilă depinde la fel de mult de guvernele care creează un mediu favorabil de politici și aplicare a legislației, de ONG-urile care informează și de consumatorii care fac alegeri sustenabile, deoarece este vorba despre un angajament al industriei și despre investiții. ‘Forever Chocolate’ este o invitație deschisă pentru a lucra cu noi în găsirea de soluții de structură pentru provocările legate de sustenabilitate din cadrul lanțului de aprovizionare cu ciocolată. Fără sustenabilitate, nu poate exista creștere. Prin asumarea provocărilor cu care ne confruntăm ca industrie, vom transforma ‘Forever Chocolate într-o realitate.”

Construim pe inițiative existente

Barry Callebaut și-a luat un angajament de lungă durată de a îmbunătăți mijloacele de existență ale agricultorilor de cacao și a transformat programul “Sustainable Cocoa” în unul dintre cei 4 piloni ai strategiei sale corporative, cu mult timp în urmă. Prin programele sale de sustenabilitate de la cooperativele de fermieri din țările de origine, precum și prin organizația sa care se ocupă direct de aprovizionare și servicii de fermă, Biolands, pe parcursul ultimului deceniu compania a investit în productivitate și dezvoltare comunitară. În plus, Barry Callebaut este membru fondator al Fundației Mondiale pentru Cacao, precum și al organizației Inițiativa Internațională pentru Cacao (ICI), dar și una dintre forțele motrice din spatele CocoaAction, strategia de voluntariat a Fundației Mondiale pentru Cacao aliniază inițiativele de cacao la nivel mondial și pe cele ale producătorilor de ciocolată pentru a îmbunătăți mijloacele de existență ale agricultorilor de cacao. “Forever Chocolate” este aliniată la eforturile existente, dar recunoaște necesitatea de a merge mai departe, luând în considerare urgențele provocărilor din cadrul lanțului de aprovizionare cu ciocolată.

Abordarea cauzelor de bază

În ciuda eforturilor industriei, există o serie de probleme structurale în cadrul lanțului de aprovizionare cu ciocolată. Productivitatea scăzută în fermele de cacao ca urmare a practicilor agricole proaste, a solului golit de nutrienți și a îmbătrânirii arborilor de cacao mențin mulți fermieri într-o stare de sărăcie. Sărăcia îi împiedică pe agricultorii de cacao să investească în fermele lor și în practici noi pentru a crește productivitatea, ceea ce care le-ar stimula veniturile. În plus, sărăcia nu le oferă agricultorilor posibilitatea de a angaja lucrători profesioniști, obligându-i să se bazeze pe membrii familiei, inclusiv pe copiii lor, pentru munca la câmp.

Ciocolata durabilă necesită, de asemenea, mai multă cacao sustenabilă. Este nevoie să ajungem cu defrișările nete la zero și să reducem emisiile de carbon la producerea oricărui ingredient din ciocolată sau a unui produs de ciocolată.

Barry Callebaut va publica în fiecare an un raport privind progresul realizat în direcția celor patru obiective propuse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*