Studenții unei universități din China au acum posibilitatea de a se testa pentru HIV oricând doresc deoarece aceștia pot achiziționa acum kituri de testare la prețuri accesibile de la aparate de vending. Kiturile de testare a urinei costa aproximativ 4,40 $ și sunt vândute lângă tăiței instant și alte snacks-uri la Universitatea Southwest Petroleum Nanchong City din sud-vestul Chinei. Potrivit lui AsiaWire, această inițiativă semnalează noua stare de urgență descoperită de guvernului chinez în lupta cu HIV, care este în creștere rapidă în rândul tinerilor din această țară. Există peste o jumătate de milion de oameni care trăiesc cu această boală în China, în conformitate cu Programul Comun al Națiunilor Unite privind HIV / SIDA (UNAIDS).

De la an la an s-a înregistrat o creștere de 43% a ratei de infectare în rândul tinerilor studenți și de 80% în rândul celor care au avut întreținut relații intime cu același sex, potrivit rapoartelor de cercetare ale universităților din Nanching City, spune AsiaWire.

Creșterea infectării cu HIV este remarcată în mod deosebit în rândul tinerilor bărbați care se angajează în relații sexuale cu alți bărbați, a raportat AsiaWire. Guvernul chinez nu educă publicul în mod adecvat cu privire la gradul de conștientizare al HIV și SIDA, iar pacienții HIV-pozitivi tind să fie evitați de către cunoscuții și familiile lor. Este chiar mai puțin probabil ca pacienții să vorbească sau să caute ajutor profesional, datorită faptului că aceste afecțiuni sunt asociate cu homosexualitatea.

Sursa: www.foxnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*