-Oana Mihalache

Se spune că dacă vrei să ai succes în business trebuie să găsești nișa potrivită, iar vendingul nu face excepție în ceea ce privește această afirmație. O găselniță relativ recentă, dar de mare succes în vending se referă la serviciile oferite patrupedelor, mai cu seamă servicii de îngrijire a lor. Pentru că tot mai multe persoane își iau un companion patruped, această idee nu se dovedește a fi nici inutilă și cu atât mai puțin falimentară, ba din contră.

În cele ce urmează ne vom axa pe serviciile de spălare a animalelor, mai cu seamă a câinilor, pentru că acestea par să ia avânt în cadrul industriei de vending. Asta pentru că aparatele de vending cu mâncare pentru animale nu sunt o noutate, ele fiind deja disponibile în locuri precum centre de adopție, cabinete veterinare, aeroporturi sau altele. Ei bine, cu siguranță de preferat sunt serviciile de tip full-service, prin care patrupedul primește un tratament ca la spa și este răsfățat din cap până-n…lăbuțe, însă de multe ori apelarea la un serviciu de urgență este mult mai convenabil pentru client, mai ales dacă ține cont și de raportul cost-beneficiu. Ei bine, aparatele de vending în care sunt ”camuflate” stațiile de spălare a câinilor devin tot mai populare grație costurilor cu mult mai reduse, dar și altor conveniențe care țin de proximitate, rapiditate sau eficiență.

Operatorii de vending care nu au exploatat încă acest domeniu, dar se gândesc să o facă, trebuie să știe că piața de servicii pentru animale este în continuă expansiune. De pildă, în 2016 aceste servicii au crescut cu 6%, iar cifrele din Statele Unite arată optimism pentru cei din această nișă: industria dedicată animalelor va atinge anul acesta valoarea de 60 de miliarde de dolari, în condițiile în care sunt peste 80 de milioane de câini care au stâpân în SUA. Unul dintre operatorii de acolo care oferă servicii de spălare a câinilor este All Paws Pet Wash, care sprijină și alți antreprenori să își deschidă astfel de afaceri. Un alt operator care oferă acest tip de servicii este TMC Pet Vending, înființat în Spania dar mutat apoi în SUA, unde operează inclusiv pentru Armata SUA. Stațiile dedicate spălării câinilor au șase cicluri de spălare, două de uscare și opțiune de dezinfectat care nu este dăunătoare pentru animale. Pentru 12 minute de răsfăț, stăpânii trebuie să plătească 12 dolari. Cei care vor să sub-contracteze un astfel de aparat îl pot lua în sistem leasing pentru 500 de dolari pe lună – ceea ce face ca profitul să fie subtanțial în cazul în care aparatul e instalat într-o zonă cu multe animale – sau poate fi achiziționat în schimbul unui preț cu mult mai mar

Iubitorii de animale vor fi de acord cu faptul că zicala ”câinele este cel mai bun prieten al omului” nu este lipsită de conținut, tocmai de aceea vor acorda grija cuvenită acestuia. Cu toții știm că igiena este extrem de importantă pentru sănătate, iar în cazul animalelor, lipsa de igienă poate afecta și sănătatea stăpânilor. În plus, un animal curat va fi nu doar sănătos, ci și mai jucăuș și cu siguranță mai iubitor, fiind recunoscător stăpânului pentru grija acordată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*