22-23 martie 2017

Locație: Sao Paulo, Brazilia

Ediția trecută a lui EXPOVENDING & OCS, cea mai mare expoziție de vending din America Latină, devenită tradițională care adună în același loc întreaga industrie de vending, de la producători de automate, reprezentați ai serviciilor de cafea până la reprezentanți ai segmentului serviciilor de alimentație (Hotel/Restaurant/Catering), a fost vizitată de aproximativ 5.700 de persoane, cu 11% mai mult decât în 2015, iar suprafața sa s-a mărit cu 18%.
De asemenea, Militelli a subliniat faptul că nu doar numărul mai mare de vizitatori a făcut diferența, ci și calitatea lor. „Acest rezultat semnificativ a fost posibil grație prezenței vizitatorilor, care, chiar și în plină criză economică, au ales să afle mai multe despre piața investițiilor noi. Aproximativ 86% dintre cei prezenți sunt implicați în mod direct în procesul de achiziționare în cadrul organizațiilor, fapt care creează oportunități excelente de afaceri.”

În 2017, 100 de branduri importante – producători de băuturi cu lapte, cafea solubilă, automate, tonomate, ambalaje și mulți alții – și-au prezentat produsele. De asemenea, directorul executiv a subliniat importanța parteneriatului cu Agenția Braziliană de Promovare a Exporturilor și Investițiilor (Apex-Brazil), unul dintre sponsorii târgului. „Participarea Apex a fost esențială, deoarece este o organizație care lucrează intens pentru internaționalizarea companiilor. Aceștia au recunoscut că Expovending este un eveniment internațional important cu proiecte de viitor pentru export și s-au alăturat pentru a afla mai multe despre această piață și potențialul ei”, a afirmat el.

Militelli a amintit și de conferințele care au avut loc în cursul celor două zile, evenimente foarte importante care au oferit informații despre jucătorii semnificativi de pe piață. Reprezentantul Apex-Brazil le-a vorbit vizitatorilor despre serviciile oferite și cum să le acceseze; Tetrapak a discutat despre tendințele din piața alimentară; iar Asociația Europeană de Vending, pe lângă faptul că a oferit o doză suplimentară de credibilitate, a realizat o prezentare a pieței europene de automate, printre altele. „Din perspectiva operării băuturilor calde, comportamentul pieței braziliene este foarte similar cu cel din Europa. Așa că este foarte important să discutăm cu EVA, care ne-a împărtășit din experiențele lor. Aceste lucruri ne inspiră să continuăm progresul în Brazilia, să continuăm să extindem sectorul”, a explicat Militelli.

Automatele au devenit din ce în ce mai diverse în ultimii ani și în prezent vând, printre altele, bijuterii, flori, pantofi, gustări calde, înghețată ambalată și arome alese de clienți, înghețată pe băț, salate, produse de igienă, jucării, medicamente, prezervative, aparatură electronică, echipamente de siguranță, produse de frumusețe, produse pentru bebeluși, brânzeturi, iaurt și numeroase tipuri de băuturi. În plus, noile sisteme sunt capabile să analizeze profilul consumatorului pentru a-i oferi alte produse, fac poze pentru a permite vizualizarea consumatorului în timp ce folosește produsul, și pot prezenta imagini 3D care pot fi rotite la 360 de grade.
Deși este prezent în Brazilia de mai puțin de două decenii, se prognozează că sectorul vending va crește cu 15% în acest an și va realiza venituri de peste 1 miliard de reali. Se estimează că în Brazilia există aproximativ 120.000 de automate în operare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*