de Oana Mihalache

Cu toate că întâlnim aparate de vending la tot pasul – de la stația de metrou sau de autobuz, la locul de muncă, în marile instituții, pe bulevarde – industria nu încetează să surprindă prin ineditul la care se pretează vendingul în sine, dar și prin produse noi sau neașteptate. Ei bine, în acest articol vă vom prezenta câteva produse pe care cu siguranță nu v-ați fi așteptat să le găsiți într-un aparat de vending. În cazul unora ineditul este mai puțin strident, însă modalitatea de ambalare sau de vânzare surprind în cazul lor.

Un prim exemplu se referă la biciclete de închiriat de la niște terminale de vending. Ideea a fost implementată în Olanda – țară cunoscută pentru gradul înalt de creativitate pe care l-a dovediti în diverse domenii, fiind prima țară care a răspuns ironic sloganului lui Trump ”America First” – iar ideea este în primul rând foarte apreciată de cei care vor să evite traficul, dar și să facă mișcare într-un mod sănătos. Cum funcționează? Ei bine, clienții pot ridica bicicleta de la un aparat și îl pot returna în alt capăt al orașului, acolo unde au avut destinația finală.

Marijuana. Da, unele aparate de vending instalate deocamdată în California și Colorado sau Canada au pliculețe cu marijuana, însă le poți folosi cu o singură condiție: trebuie să prezentați o rețetă de la doctor, care să vă recomande consumul de marijuana medicinală. În plus, aceste aparate sunt prezente acolo unde consumul acestei substanțe este legal…

Amintiri de neuitat și de…aur. Sigur, nu sub forma unor lingouri – deși există și astfel de aparate – ci sub formă de medalioane și alte accesorii de aur. Aparate de vending în care puteți găsi piese de aur sunt instalate în New York, Las Vegas, Abu Dhabi, Lisabona, Mendrisio, Tirol. Acestea sunt prevăzutee cu măsuri de securitate sporite care să împiedice atât furtul, cât și activitățile de spălare de bani.

O altă idee inedită de vending a fost găsită în Istanbul și primește sticle de plastic, iar în schimbul lor oferă mâncare animalelor de pe stradă. Cum se întâmplă asta? Introduci o sticlă goală de plastic printr-un orificiu special, iar mâncarea de animale este eliberată în castroanele special amplasate la care animalele au acces ușor. Asta înseamnă grija pentru natură, în doi pași extrem de simpli.

Iar cireașa de pe tort – deși este impropriu spus – este aparatul de vending cu crabi vii. Sigur, pentru unii este o veste bună iar pentru alții nu, având în vedere că practica de a comercializa animale vii, ținute de multe ori în condiții improprii acestora, nu este tocmai recomandată. Aceste aparate se pot găsi în China și reprezintă cu adevărat un lucru inedit pentru cei de acolo, dar mai ales pentru turiști!

În final, sfatul nostru este să studiați mai cu grijă aparatele de vending pe lângă care treceți – pentru că niciodată nu se știe ce lucruri inedite veți găsi ori vedea în interiorul lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*