Când oamenii se gândesc la automatele de vending, cel mai adesea își imaginează aparate învechite care oferă doar câteva tipuri de gustări și nu acceptă decât metodele clasice de plată.

Este foarte posibil ca acesta să fi fost cazul în urmă cu câțiva ani, dar acum kiosk-urile de vending au început să se extindă dincolo de gustări pentru a acoperi o gamă variată de alte segmente de piață.

Găsește nișa din bunurile și serviciile furnizate și umple-o

Un exemplu de format nou este kiosk-ul farmaceutic. Mai multe companii au început deja să cocheteze cu ideea de a lansa kiosk-uri care distribuie medicamente. De exemplu, Pharmabox încearcă să-și implementeze soluția în universități, unde va oferi produse precum Plan B One-Step, Tampax și Pepcid. Alte kiosk-uri permit utilizatorilor să comande medicamente speciale care sunt livrate apoi la kiosk. Acest lucru poate fi foarte avantajos pentru zonele izolate, fără acces facil la farmacii.

Cine va va reuși să plaseze vendomate farmaceutice în cabinete medicale și farmacii care să fie disponibile după ora de închidere a acestora, va câștiga enorm.

Un trend în sectorul kiosk-urilor este să păstrezi același sistem, dar să identifici nișa din bunurile și serviciile furnizate și să o umpli. De exemplu, având în vedere reglementările Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente care obligă automatele să afișeze informații nutriționale, unii producători vor să implementeze în kiosk-urile de vending informații nutriționale și alimente sănătoase.

Spre exemplu, compania AVT Inc. a lansat mai multe automate noi care afișează informații nutriționale pe ecran. De asemenea, o companie numită HealthYou Vending a lansat un kiosk care pune la dispoziție o gamă variată de gustări și mâncăruri sănătoase. Este conceput special pentru companiile care oferă angajaților programe de wellness.

Dacă îl poți distribui, atunci poți face un kiosk pentru el

Printre aceste kiosk-uri se numără și cele cu felicitări sau cu umbrele. Pe măsură ce kiosk-urile continuă să intre pe piețe noi, este important ca producătorii să aibă o soluție complet dezvoltată, indiferent de segmentul pe care se pregătesc să intre.

Rețeta secretă a kiosk-urilor este să ai mereu soluții de software și hardware specializat împachetate sub forma unei soluții, spun specialiștii. Firmele cu soluții deja create vând mai multe soluții decât cei care mai întâi vând și abia apoi încearcă să descopere cum să le creeze.

Exemple de greșeli ar fi crearea unui kiosk fără testarea ecranului tactil pentru acuratețe sau neincluderea unui cititor de carduri compatibil cu sistemul de plăți cu carduri de debit sau credit EMV.

Un lucru este sigur: pe măsură ce trece timpul, producătorii de kiosk-uri vor continua să-și extindă gama de design-uri și tehnologii pentru a putea servi segmentele de piață emergente. Sau mai simplu, dacă îl poți distribui, atunci poți face un kiosk pentru el.

Recunoașterea facială este viitorul

Există într-un restaurant fast-food din SUA un kiosk cu autoservire care îi ajută pe clienți să țină minte vechile comenzi la utilizările următoare, datorită recunoașterii faciale. În ziua de azi, cel mai important lucru, mai ales în cazul restaurantelor fast food, este comoditatea. Clienții intră, își plasează comanda, pot adăuga ingrediente suplimentare, își pot personaliza mâncarea singuri foarte rapid, cu un minim de interacțiune. Oamenii vor o simplificare a procesului de plasare a comenzilor.

Cum funcționează

Clienții pot alege să plaseze comenzi la unul dintre cele două kiosk-uri sau o pot face în mod tradițional la tejghea. Utilizatorii de kiosk-uri sunt întrebați dacă doresc să-și adauge numărul de telefon sau să accepte să li se facă poză pentru a ușura procesul de plasare a următoarelor comenzi. Aceștia pot comanda și plăti în mai puțin de 10 secunde. Când comanda este gata, casierii îl strigă pe nume pe client pentru a-l anunța că își poate ridica comanda de la tejghea. De asemenea, casierii pot duce comenzile la clienți.

Deși momentan această tehnologie se folosește în interior, în curând aceste kioskuri de vending vor începe să fie utilizate unde clienții pot folosi ecrane tactile pentru a comanda din autoturismele personale.

Stocarea și plasarea comenzilor anterioare cu ajutorul recunoașterii faciale este foarte rapidă și precisă și va înlocui treptat stocarea comenzilor folosind numărul de telefon sau cardul de credit utilizat în achizițiile anterioare, pentru că industria cardurilor avansează rapid spre criptarea P2PE/E2EE, care va îngreuna mult sau va face de-a dreptul imposibilă folosirea “plasticului” pentru stocarea de informații privind comenzile anterioare.

Clienții, de acord cu recunoașterea facială?

Cei care se tem că unii clienți ar putea considera că recunoașterea facială reprezintă o încălcare a intimității lor, nu trebuie să își facă griji, pentru că tehnologia este de tipul „opțional”. Camera se pornește doar dacă ei solicită fie să stocheze o comandă, fie să caute o comandă anterioară. Este foarte importantă respectarea intimității clienților care nu vor să folosească această tehnologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*