18000 de kg de cafea pe zi nu este mult. 50 de angajaţi, din nou, nu sunt mulţi. Dar aceste mici numere sunt cele ce au făcut brandul Pera mare. Pentru ca toţi cei ce muncesc în companie sunt defapt compania în sine, cu pasiune şi mândrie. Şi pentru că totul este făcut în numele calităţii: de la selectarea materiei prime, la producerea diverselor sortimente şi până la procesul de prăjire, toată povestea cafelei Pera, pornită de la primele prăjitoare cu lemne, este un adevărat ritual care necesită o măiestrie înaltă.

Suntem în anul 1953. Benito Pera a investit toate economiile lui în “Industria del caffe Pera Benito” (Industria cafelei Pera Benito). Din portul Genova, cafeaua ajungea să fie prăjită în Alessandria. Deasupra atelierului unde era prăjitorul, era casa, viaţa lui, familia şi munca lui, compania unde toată familia era prezentă, copiii ajutând adulţii cu mici treburi.

Amintirea cafelei verzi este încă prezentă , saci uriaşi descărcaţi din camioane cu nume exotice: Santos, Java, Angola Ambriz AA şi aroma puternică ce-ţi pătrundea în haine.

Istoria cafelei Pera este povestea pasiunii ce se regăseşte în ADN-ul familiei, pasiune insuflată şi angajaţilor. Este un mix echilibrat între suflet şi cunoaştere care face diferenţa atunci când vorbim de produsul în sine şi de etapele inovatoare ale procesului de producţie. Între anii 80 şi 90 au loc importante achiziţii , care au readus la viaţă tradiţia cafelei italiene: Kenua, Sorano, Dvisal, Nello, Varmont, Bonaventura şi

nu în ultimul rând cafeaua PIACENTINO ce a apărut pentru prima oară în 1916, an al marilor schimbări, şi care în 1963 a inventat pentru prima oară punga vidată de cafea măcinată.

Astăzi cafeaua Pera face cunoscută şi exportă, în diferite ţări, aroma şi cultura cafelei italiene.

Inventăm şi producem amestecuri de cafea pentru toate gusturile: de la cafea boabe, la capsule până la tradiţionala cafea măcinată.

Multe lucruri s-au schimbat, dar spiritual companiei nu s-a schimbat deloc: totul ţine de prăjire. Chiar şi azi la fel ca şi ieri, pentru a şti despre cafea trebuie să simţi cafeaua, iar Pera nu este Pera daca nu vii acasă cu hainele îmbibate de aromă.

Amestecurile noastre

PERA enjoy

Capsule compatibile cu Nespresso

Pera Enjoy este disponibilă în cutii de 10 şi 50 capsule cu doză unică, ambalate în mediu controlat, nu se vând separat.

Capsulele sunt compatibile cu sistemul NESPRESSO al brandurilor CITIZ, PIXIE, ESSENZA LATTISSIMA, U, MAESTRIA, INISSIA şi KITCHENAID ce comercializează aparate pentru uz domesitc.

My PERA

Capsule compatibile cu Lavazza a Modo Mio

MyPera este disponibilă în cutii de 10 şi 100 capsule cu doză unică, ambalate în mediu controlat, nu se vând separat.

Capsulele sunt compatibile cu aparatele SIMPLIA, ESPRIA, FAVOLA, MINU, MAGIA şi ESPRESSGO pentru uz domestic ce folosesc sistemul LAVAZZA A Modo Mio şi nu înlocuiesc capsulele originale făcute de Luigi Lavazza S.p.A.

PERA break

Capusle compatibile cu Lavazza Espresso Point

PeraBreak sunt disponibile în cutii de câte 100 capsule cu doză unică, ambalate în mediu controlat, nu se vând separat.

Capsulele sunt compatibile cu aparatele ce folosesc sistemul LAVAZZA ESPRESSO POINT și nu înlocuiesc capsulele originale făcute de Luigi Lavazza S.p.A.

Valabilitate 24 luni de la data ambalării.

PERA time

Capsule compatibile cu Lavazza Blue

Capsulele PeraTime sunt disponibile în cutii de câte 100 capsule cu doză unică, ambalate în mediu conrolat, nu se vând separat.

Capsulele sunt compatibile cu aparatele ce folosesc sistemul LAVAZZA BLUE și nu înlocuiesc capsulele originale făcute de Luigi Lavazza S.p.A.

PERA easy

Monodoze (44mm E.S.E monodoze)

Monodozele PeraEasy sunt disponibile în cutii de câte 18 și 150 capsule cu doză unică. Capsulele conțin 7 grame de cafea macinată și presată între două straturi de hârtie de filtru. Sunt realizate în conformitate cu standardul E.S.E (Easy Serving Espresso) de 44mm în diametru ce le fac compatibile cu majoritatea aparatelor de pe piață.

LINIA HO.RE.CA

Cafea boabe

O selecție atentă a boabelor și optimizarea tehnologica a procesului de prăjire au permis îmbunătățirea calității amestecurilor dedicate liniei Ho.Re.Ca la un produs conceput pentru profesioniști ce doresc să servească un espresso de calitate.

LINIA PROFESIONALĂ

Cafea boabe

La muncă, la birou, în pauze, poți oricând să te bucuri de un espresso de calitate datorită atenției selecționări a cafelei și a optimizării tehnologice a procesului de prăjire.

CAFEA MACINATĂ

Linia de cafea macinată Pera răsare din experiența în arta amestecului și a prăjirii. Alegerea celor două sortimente de cafea prajite și macinate au ca rezultat realizarea în casă a unui espresso excelent, cremos și aromat exact ca unul făcut de un barista cu experiență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*