Populara companie Barry Callebaut a început să acorde de câțiva ani o mai mare importanță României și continuă să-și promoveze produsele și compania în cadrul pieței românești de vending. Revista noastră vă oferă posibilitatea de a afla mai multe despre realizările și proiectele lor viitoare prin intermediul acestui interviu foarte interesant cu dl. Leszek Korzeniowski, Export Sales Manager CEE Vending & Băuturi la Barry Callebaut.

Cine este Barry Callebaut?

Ce reprezintă Barry Callebaut pentru lumea vendingului?

Barry Callebaut Vending & Beverages este un producător de top de pulberi în lume pentru aparate de vending și cel mai mare din Europa. Brandurile noastre, cum ar fi Van Houten, Bensdorp, Caprimo, Le Royal sau cel adăugat în prezent, Satro Quality Drinks, sunt sinonime pentru calitate, funcționalitate și gust extraordinar, precum și valoare pentru bani.

Care sunt cele mai importante produse de vending Barry Callebaut?

Brand-urile noastre de top pentru industria de vending din CEE sunt familia Van Houten, împreună cu gama sa largă de băuturi pe bază de ciocolată, și Caprimo, ca o familie completă de produse pentru operațiunile de vending, inclusiv gama sa unică de cappuccino cu arome.

Ce așteptări are Barry Callebaut de la piața românească de vending?

Care sunt așteptările Barry Callebaut în ceea ce privește piața de vending din România?

Barry Callebaut percepe piața din România ca fiind cea mai promițătoare dintre piețele din Europa Centrală și de Est. Popularitatea vendingului în rândul consumatorilor, combinată cu o bază mare de aparate de vending de băuturi calde instalate aici, transformă România într-o piață tentantă. Credem că dezvoltarea economiei și îmbunătățirea standardului de viață îi va determina pe consumatori să își dorească băuturi mai sofisticate și de o calitate mai bună. Și aici pot fi găsite brandurile Barry Callebaut.

Caprimo, un succes așteptat

De ce credeți că brandul Caprimo poate fi lider în industria vendingului de refill din România? Care sunt principalele puncte forte ale mărcii Caprimo?

După cum am spus, Caprimo oferă oricărui operator de vending un spectru complet de produse destinate aparatului de vending. Gustul excelent apreciat de consumatori şi funcţionalitatea extraordinară din aparate fac din brandul Caprimo o alegere excelentă pentru operarea de vending. Mai mult decât atât, Caprimo conține o gamă unică de băuturi cappuccino aromate şi băuturi îndrăgite, ceea ce permite crearea unei diferenţe în experienţa consumatorului atunci când alege o băutură.

Citeste si: România este cea mai importantă piaţă a lui Barry Callebaut Beverages din Europa de Est

Există schimbări în gama brandului Caprimo?

Da, dezvoltăm în mod constant gama de băuturi de plăcere și am adăugat o nouă aromă, Caprimo Crème Brulee, cu ceva timp în urmă. Acest produs, care ne reamintește de faimosul desert belgian, este unic în lumea băuturilor de vending.

Cum reacționează clienții finali la băutura inovatoare Caprimo Crème Brûlée?

Prim reacție este adesea „Oare poate fi adevărat? Un desert care poate fi băut???” Însă după ce gustă băutura caldă, cei mai mulți oameni sunt de acord că este cu adevărat delicioasă – un adevărat festin, care aduce răsfățare și satisfacție papilelor gustative. O ceașcă de Caprimo Crème Brûlée aduce înapoi energia!

Caprimo în vending

Cum lucrează operatorul de vending cu Caprimo Crème Brûlée în aparatele de vending?

Caprimo Crème Brûlée are un gust delicios, seducător, pur, însă amestecat cu ciocolată extra, cafea extra sau ambele, produsul este extrem de gustos! În acest fel, operatorul va putea să ofere mai multe băuturi noi doar prin adăugarea unui nou mix: Crème Brûlée, Crème Brûlée Cappuccino, Crème Brûlée Choco, Crème Brûlée Macchiato.

Operatorii cu aparate de vending moderne, cu ecran tactil, rulează adesea filmul de animație 3D dedicat pentru a atrage și a inspira consumatorii finali. Filele cu nume plăcute la vedere atrag, de asemenea, consumatorii să încerce noile băuturi sau să apese din nou pe buton.

Un lucru la fel de important este acela că – așa cum se întâmplă în magazinele de cafea din întreaga lume – operatorii pot solicita preț premium pentru specialități, care este un aspect comercial important al introducerii de noi arome în aparat.

Este produsul potrivit pentru copii?

Absolut, Caprimo Crème Brulee nu conține cafea, prin urmare, poate fi o băutură delicioasă în orice aparate care funcționează într-un mediu pentru copii.

Plănuiți să extindeți oferta de băuturi Caprimo?

Unul dintre pilonii Barry Callebaut Group este inovarea. Ne dorim şi suntem experţi în industria de cacao şi împărtăşim aceeaşi pasiune atunci când vine vorba de produsele destinate industriei de vending. Departamentul nostru de Cercetare & Dezvoltare din fabrica aflată în Kagerod, Suedia (care este singura din grup care produce pudre de vending) lucrează în mod constant la idei noi pentru industrie, precum şi pentru a îi ajuta pe clienţii noștrii să își creeze propriile produse unice. Multe dintre produsele de care ne bucurăm astăzi în distribuitoarele automate de vending au fost introduse şi comercializate de către Barry Callebaut.

Tendințele în vending și Barry Callebaut

Tendințele de pe piață ne arată că numărul de aparate de vending cu băuturi ușor solubile (fie ele stand-alone, fie table-top) rămâne constant sau este chiar în ușoară scădere, aparatele cu boabe de cafea și aparatele de cafea espresso înregistrează o creștere, iar numărul de aparate complet sau semi-automate OCS crește și a penetrat zona de birouri. Cum răspunde Barry Callebaut acestor tendințe și cum se pregătește să le vină în întâmpinare?

Barry Callebaut și-a diferenţiat oferta pentru fiecare dintre aceste segmente de piaţă. Vă rugăm să reţineţi că, deși numărul de aparate stand-alone cu produse pur instant este in scădere, numărul celor care combină băuturile instant cu cele din boabe de cafea este în creștere, ceea ce duce la o creștere a întregii categorii. Chiar dacă Barry Callebaut nu oferă cafea boabe, avem toate celelalte produse de completare. Pentru piețele OCS și HoReCa, pe lângă produsele noastre de vending, am dedicat gama de produse lichide unice de ciocolată Van Houten Choc-o-late, Van Houten Special Bar sau Van Houten Passion ce se prepară manual, precum şi celebra gamă de Cappuccino Caprimo, care vin în plicuri de o porție. Toate acestea reprezintă completarea perfectă pentru clienții HoReCa și OCS, dacă aceștia doresc să-şi extindă oferta de băuturi dincolo de băuturile clasice pe bază de cafea.

Spuneți-ne mai multe despre planurile Barry Callebaut pentru România.

După cum am menționat deja, Barry Callebaut are un focus strategic pe piața românească, iar scopul nostru este de a realiza o creștere durabilă pe această piață. Suntem aici pentru a rămâne și suntem încrezători că putem oferi o mulțime de momente extraordinare consumatorilor români, precum și o afacere extraordinară pentru partenerii noștri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*