Sielaff, membru EVA, a câștigat premiul pentru cel mai eficient aparat de vending cu geam frontal.

Pe 7 martie, la expoziția internațională EuroShop din Düsseldorf, proiectul european ProCold a anunțat câștigătorii competiției pentru cele mai eficiente, din punct de vedere energetic, instalații profesionale de refrigerare. Acesta urmărește să încurajeze și să sprijine evoluția celor mai eficiente din punct de vedere energetic produse, și să ajute tranziția către instalații de refrigerare prietenoase cu mediul înconjurător.

Cea mai eficientă instalație din Europa, la cinci categorii (una dintre ele fiind cea a automatelor de vending) a câștigat premiul „ProCold 2017”.

Felicitări Sielaff!

Modelul câștigător la categoria aparate de vending este Sielaff GF Robimat XM. Marketing managerul Sielaff ne spune mai multe despre produs: „Pentru a evita transferul aer rece-aer cald, la Robimat XM izolația zonei refrigerate a fost îmbunătățită. Prin înlocuirea agentului de refrigerare cu R744 (CO2), care are o valoare GWP de 1,0, eficiența răcirii a crescut cu 5%, ceea ce înseamnă o îmbunătățire globală de 8,9% (prin comparație cu R134a). Mai mult, Robimat XM a demonstrat o excelentă capacitate de reciclare.”

Acest aparat de vending cu geam frontal are un consum anual de energie de 1.628 kWh.

Top 10

Deși concursul Procold s-a încheiat, producătorii de automate de vending își pot încă înscrie aparatele pentru ocuparea unei poziții în clasamentul de pe site-ul www.Topten.eu. Lista celor mai eficiente 10 produse din fiecare categorie este de obicei furnizată potențialilor clienți și consultată de aceștia. Așadar, EVA și-ar dori ca mai mulți producători să profite de această platformă, să-și înscrie aparatele și să se implice în efortul pentru promovarea aparatelor eficiente energetic.

Pe măsură ce din ce în ce mai mulți producători de aparate de vending înlocuiesc agenții de refrigerare cu unii naturali, din cauza restricțiilor impuse de UE prin F-Gas, încadrându-se astfel în criteriile pentru Top 10, înscrierea pe site poate sprijini producția unor automate de vending din ce în ce mai eficiente, în întâmpinarea implementării cerințelor (aflate încă în stadiul de concepție) Regulamentelor Energetice Ecodesign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*