În acest moment Lumea Cafelei este furnizorul național cu cea mai extinsă gamă de produse pentru vending, reușind să acoperim absolut toate palierele de preț sau calitate

Obiectivul celor doi proprietari ai firmei Lumea Cafelei, Marian Lică și Mugurel Popescu, este acela de a deveni un reper în piața cafelei și implicit în industria vendingului de cafea. Pentru acest lucru au investit timp și bani în educația lor și a clienților lor, au dezvoltat produse noi și au diversificat serviciile pe care le oferă. O atitudine și o viziune demnă de admirat și de urmat și de ceilalți. Acum vă invităm să aflați ultimele noutăți în ceea ce îi privește.

Lumea Cafelei este o companie care în ultimii ani a performat într-un mod cu totul excepțional reușind să îmbunătățească piața de vending din România cu noi branduri și servicii. Vă rog să spuneți și cititorilor noștri despre ce este vorba.

Am încercat în ultimii doi ani să ne dezvoltăm și să investim în educația proprie în ceea ce privește CAFEAUA, astfel încât să oferim consultanță specializată pentru clienții noștri. Am absolvit cursuri complete de Green Coffee, Senzory Skills, Brewing, Roasting Coffee și Barista din modulele SPECIALTY COFFEE ASSOCIATION. Obiectivul nostru este acela de a deveni un reper în piața cafelei și implicit în industria vendingului de cafea, astfel încât partenerii să aibă încredere în recomandările noastre.

În paralel cu educarea noastră ca și profesioniști ai CAFELEI, am promovat branduri noi de cafea create special pentru automatele de vending, am adăugat noi produse de băuturi instant în portofoliu și am dezvoltat noi pahare și noi designuri de pahare de carton potrivite pentru vending. Am selectat permanent furnizorii care să greșească cât mai puțin în procesul de producție.

În acest moment suntem furnizorul național cu cea mai extinsă gamă de produse pentru vending, reușind să acoperim absolut toate palierele de preț sau calitate

Caffe Pera este un nou brand de cafea ce l-ați adus în portofoliul vostru de produse. Ce ne puteți spune despre aceasta cafea? Care este adresabilitatea pe care v-ați propus-o cu acest brand?

PERA CAFFE este o marcă cu tradiție în Italia, extrem de cunoscut în industria vendingului poate și datorită faptului că sunt primii care au lansat și au marketat un amestec de cafea dedicat vendingului de cafea.

Recent au trecut printr-un proces total de rebranding reușind să revigoreze și să aducă un aer modern întregii linii profesionale și de retail. Portofoliul lor este complet, având produse pentru vending, HORECA, cafea măcinată pentru retail și capsule compatibile cu marea majoritate a aparatelor casnice.

În perioada 16-18 Mai va avea loc Vending Expo, expoziție unde și Lumea Cafelei va fi prezentă, fiind o oportunitate pentru industria de vending să se întâlnească și să-și expună ultimele noutăți. Cum vedeți piața de vending din ultimii 2 ani?

Vizitatorii vor avea ocazia să încerce produse în care noi avem încredere că sunt foarte competitive și prin prisma unui preț foarte bun, dar și calitative. În principal ne vom axa pe produsele noi din portofoliu. E un moment bun ca partenerii noștri să testeze propunerile noastre și să descoperim împreună ce anume din portofoliul nostru le poate ajuta afacerea.

Vă propun să recapitulăm și să oferim cititorilor o imagine completă a tuturor serviciilor și produselor pe care le oferă Lumea Cafelei clienților săi? Care vă este specificul clientelei și ce produse le oferiți?

În primul rând suntem o companie centrată pe oferta de consumabile pentru industria vendingului de cafea. Colaborăm însă cu alte companii care oferă pentru clienții noștri și aparate de cafea pentru vending. În ceea ce privește oferta noastră, aceasta este extrem de vastă. Printre cele peste 35 de blenduri cafea importate avem produse precum Pera Caffe, Garibaldi Caffe, Vandino și altele.

Printre produsele instant (aproximativ 12 băuturi tip lapte, 10 băuturi pe bază de cacao și multe altele) colaborăm cu mai multe companii printre care Simat Spania și Regilait Franța.

În ceea ce privește paharele oferta noastră include aproximativ 15 tipuri și culori de pahare de plastic și încă cel puțin 15 tipuri și designuri de pahare carton. Toate aflate în stoc.

Și nu în ultimul rând, toate brandurile de cafea pe care le promovăm au în gamă și un număr impresionant de capsule sau monodoze pentru aparatele de cafea. Peste 35 de tipuri de cafea sau băuturi instant.

Practic, acoperim și avem ca parteneri toate segmenetele de afacere implicate în industria cafelei din România fie că sunt operatori de vending de orice dimensiune, cât și revânzători de produse prin intermediul website-urilor.

Care sunt tendințele pieței de vending de la noi și cum se adaptează Lumea Cafelei la acestea?

Este o piață în care, din păcate, lipsa de educație în ceea ce privește cafeaua infuzată prin metoda espresso își spune cuvântul. O mare parte din automatele de vending furnizează soluții tip espresso în cantități de băutură mai potrivite metodei de infuzare tradiționale. Ca să se înțeleagă mai bine nu ai cum, tehnic vorbind, să oferi un espresso de calitate, într-o cantitate de apă de 150 ml sau, și mai rău, 230 ml.

Însă, deși nu suntem promotorii acestui gen de a bea cafeaua facem tot posibilul să oferim soluții pentru orice client sau cerință. Avem pahare în portofoliu de la 4 oz până la 22 oz și cafeaua potrivită pentru un espresso de 30 ml cât și blenduri care pot ajuta mai mult la extracția unei băuturi pe bază de cafea de 300 ml.

Cum vedeți viitorul industriei de vending din România?

Stereotipic vorbind, va fi tot mai bine… Consumul de cafea de conveniență crește, concurența este din ce în ce mai acerbă, deci atât consumatorul cât și operatorul vor profita. Practic, având în vedere incertitudinea legală și reglementară în care trăim, nu știm ce ne va aduce ziua de mâine. O reglementare a industriei gândită prost poate zdruncina mulți operatori de vending. Personal credem că numai concurența poate face ca o industrie să prospere calitativ și cantitativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*