Potrivit FinancialBuzz.com, industria distribuitoarelor automate inteligente se extinde rapid datorită creșterii cererii de alimente sănătoase vândute și a dezvoltării tehnologiei de plată fără numerar.

Potrivit unui nou raport publicat de Grand View Research, este de așteptat ca piața mondială a aparatelor de vending inteligente să atingă 11,84 miliarde de dolari americani până în 2025. Pătrunderea tot mai mare a IoT în piața comerțului de retail oferă clienților o experiență de vânzare cu amănuntul mai interactivă. În plus, introducerea noilor tehnologii de plăți, cum ar fi near-field communication (NFC), determină creșterea pieței, oferind clienților modalități de plată mai ușoare și mai rapide.

Băuturile ambalate reprezintă segmentul cu cea mai rapidă creștere pe piață. Potrivit raportului, cererea de piață pentru băuturile ambalate a fost evaluată la 569,2 milioane de dolari americani în 2015 și se preconizează că va crește la un CAGR* de 14,8% pe parcursul perioadei prognozate. Creșterea accentului care se pune pe un stil de viață sănătos reprezintă un factor major care determină creșterea în acest segment. În prezent, băuturi precum sucurile, apa și laptele sunt mai populare, deoarece au un conținut scăzut de calorii. Raportul a indicat, de asemenea, că America de Nord a dominat piața distribuitoarelor automate inteligente, în timp ce regiunea Asia – Pacific va fi în creștere în cel mai rapid ritm în următorii nouă ani. Iată câteva exemple de companii care dezvoltă cererea de distribuitoare automate inteligente:

Generation NEXT Franchise Brands este societatea-mamă a Fresh Healthy Vending LLC, principala franciză cu distribuitoare automate de alegere sănătoasă de pe piață, Reis and Irvy’s, Inc., primul kiosk robotizat de vânzare de iaurt congelat din lume, 19 Degrees, o marcă de kioskuri cu iaurt congelat axată pe corporații și Generation NEXT Vending Robots, un operator recent înființat. Compania găzduiește peste 350 de francizați activi în Statele Unite, Canada, Puerto Rico și Bahamas. Pe data de 6 martie, Generation NEXT Franchise Brands a anunțat că a lansat Generation NEXT Vending Robots Inc., o filială internă al cărei scop va fi crearea, dezvoltarea și fabricarea noilor concepte de vânzare robotizate, care vor folosi numeroasele caracteristici ale brevetelor de design și de utilitate achiziționate recent. Cu interesul și creșterea copleșitoare a companiei Reis & Irvy (http://www.reisandirvys.com), o franciză cu distribuitoare automate robotizate de iaurt înghețat, complet automatizate, Generation NEXT a decis să își concentreze atenția asupra altor produse care ar putea folosi brevetele pe care le deține, nu numai pentru a satisface cererea de produse de patiserie congelate, dar și, în linii mari, pe aceea de „alimente și băuturi”. Generation NEXT Vending Robots Inc. se va axa exclusiv pe crearea, dezvoltarea și fabricarea unei game noi de distribuitoare automate robotizate.

Scopul lor este de a identifica consumabile alimentare și băuturi, cum au făcut deja cu iaurtul înghețat și înghețata, care pot fi livrate folosind tehnologiile brevetate de vânzare robotizată.

Intel Corporation a creat Intel® IoT Retail Gateway Reference Design for Intelligent Vending, care oferă o soluție pentru re-arhitectura distribuitoarelor automate în mașini conectate la Internet, foarte capabile, care pot oferi experiențe interesante pentru consumatori, pot conduce la transformarea afacerilor, pot sprijini noile modele de tranzacții și pot reduce costurile de operare. Blocurile-cheie includ un portal Intel® IoT, o masă I/O (VMI) de distribuitoare automate și API-ul distribuitorului automat. Această soluție oferă o arhitectură completă de vânzare, care facilitează gestionarea software-ului, dar oferă și o platformă computerizată în viitor și reduce timpul de proiectare prin munca de proiectare VMI, disponibilă în portalul Intel Retail IoT pentru Vânzarea Inteligentă, sprijinită, de asemenea, printr-un lanț de aprovizionare stabilit.

Furnizorul de tehnologii de plată a tranzacțiilor fără numerar și mobile în serviciile de vânzare cu amănuntul, USA Technologies Inc. a efectuat un studiu de șase luni de testare a vânzărilor la punctele de vânzare a Apple Pay, pe 35 de distribuitoare automate localizate în New York și Louisiana. Pe baza rezultatelor care indică o traiectorie ascendentă constantă în ceea ce privește utilizarea plăților mobile, USAT a concluzionat că utilizatorii de smartphone-uri au indicat că, prin publicitatea digitală de la punctul de vânzare prin intermediul platformei ePort Interactive, sunt mai capabili să-și scoată iPhone-ul pentru a face o achiziție și chiar să cheltuiască mai mult. Rezultatele au reprezentat o creștere de 36,5% a vânzărilor globale, o creștere cu 44,6% a tranzacțiilor totale, o creștere a veniturilor cu 55,5%, prin achiziții fără contact, și o creștere cu 135,2% a utilizării totale a plăților mobile.

Crane Company este liderul mondial în producția de soluții inovatoare pentru distribuitoare automate, sisteme fără numerar, software și comunicații wireless. Companiile Crane Vending Solutions vând soluții complete operatorilor de vending și companiilor de produse alimentare și băuturi din întreaga lume. Creează valoare pentru clienți prin inovație, fiabilitate, durabilitate și costuri reduse de proprietate. Crane este singurul producător care oferă soluții de plată, software de gestionare a vânzărilor și tehnologie de comunicații fără fir, împreună cu gama sa completă de echipamente de vânzare. Aceste soluții integrate sunt rodul inițiativelor inovatoare, producătoare de valoare ale segmentului.

Compania americană de comerț cu amănuntul, Wal-Mart Stores Inc. oferă peste 20 de automate de vending diferite de băuturi și gustări. Aparatul de vending se operează numai indoor, fiind livrat gata de conectare și cu prețuri afișate electronic. Automatul are un acceptator electronic premium de monede, care acceptă monede de la 5 cenți până la 1 dolar. Automatul acceptă bancnote de 1 dolar și 5 dolari. Etichetarea prețurilor se face electronic, în mod individual, pe produs de la 0 dolari până la 99,95 dolari, nefiind necesare etichete de preț. De asemenea, o opțiune de adăugare a cardului de credit / debit este disponibilă pentru acest automat.

*(CAGR) este rata medie anuală de creștere a unei investiții într-o perioadă specificată de timp mai mare de un an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*