O privire rapidă asupra activității Comitetelor Asociației Europene de Vending

Folosiți Standardul pentru Transferul Datelor (DTS), Specificația de Plată Electronică (EPS) sau Protocolul de Măsurare a Energiei (EMP)? Acestea sunt doar câteva din standardele pentru industrie publicate de EVA, mulțumită muncii efectuate de membrii comitetului său.

Comitetele Asociației Europene de Vending nu numai că se asigură că membrii săi sunt informați în detaliu cu privire la noile schimbări legislative aplicabile afacerilor lor, ci și reprezintă o voce pentru participanți, care să îi ajute să ia decizii în legătură cu asta și să influențeze direcțiile comune ale industriei pentru următorii ani. De aceea, munca excelentă efectuată de către membrii comitetelor EVA a dus la publicarea unei game de documente referitoare la industrie foarte căutate și utile.

Obiectivul este de a ajuta la armonizare. Acolo unde este posibilă, armonizarea industriei de vending este dorită nu doar pentru că permite asociațiilor să discute clar cu guvernele, ci și pentru faptul că permite implementarea mai eficientă a soluțiilor propuse în cea mai mare gamă posibilă de automate. Acest lucru oferă încredere și siguranță pentru afacerile care dezvoltă soluții pentru vending, știind astfel că orice inovație dezvoltată poate fi utilizată în toată Europa.

Acolo unde legislația și problemele sunt mai specifice pieței și nu sunt reglementate de către Instituțiile Europene, împărtășirea cunoștințelor locale și regionale și a experienței privind problemele din anumite țări este vitală și poate ajuta la pregătirea asociațiilor și companiilor în elaborarea de argumente pentru propriile piețe.

Desigur, pentru a obține un nivel de armonizare cât mai eficient posibil, este esențial ca grupurile de lucru să fie formate dintr-o gamă largă de membri, care să fie și dispuși și capabili să își împărtășească cunoștințele. Comitetele sunt organizate în funcție de zona actuală de interes și membrii participă în mod voluntar, de aceea EVA este foarte recunoscătoare pentru timpul și resursele investite de către membrii companiilor și experți, necesare pentru a efectua această muncă, adăugând valoare întregii industrii de vending.

În ceea ce privește calendarul, membrii comitetelor se întrunesc în mod regulat (și după cum este necesar) pentru a discuta cele mai recente evoluții din domeniul legislativ, politic, tehnic sau economic și pentru a sugera direcții strategice ce trebuie adoptate de întreaga industrie. Întrunirile au loc cel mai des la sediile EVA din Bruxelles sau în cadrul marilor expoziții de vending, dar și în diferite locații din toată Europa, dacă este mai convenabil pentru membrii.

Actualele Comitete sunt:

 • Directorii Generali ai Asociațiilor Naționale
 • EVMMA (Producătorii de automate)
 • Plată Electronică
 • Tehnic
 • Standarde
 • Grupul pentru Bancnote
 • Grupul pentru Monede
 • Recipiente
 • Legislație privind Igiena și Alimentele
 • Statistici de piață
 • Soluții pentru apa punctelor de utilizare
 • Serviciul pentru Cafea în Birouri (OCS)
 • Comunicare și Marketing
 • Îmbunătățirea Alimentelor și Produselor

Comitetele sunt gestionate de către un Președinte și un sponsor Executiv al Comitetului și sunt reglementate de un Act Constitutiv care dispune regulile de procedură, responsabilitățile și etica la locul de muncă.

Dacă dumneavoastră considerați că puteți face o contribuție, vă rugăm să ne contactați ca Membru pentru a participa în cadrul Comitetului preferat de dumneavoastră – și să ajutăm industria să progreseze împreună!

Consultați: www.vending-europe.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*