Asociația Europeană de Vending (EVA) a publicat ultimul său raport cu privire la Vending și OCS în Europa.

Noul raport publicat oferă cea mai recentă analiză detaliată a industriei de vending și servicii legate de cafea pentru birou (OCS) din Europa și dezvăluie tendințele actuale observate în întreaga Europă.

Noul raport continuă pe linia metodologiei rafinate introdusă anul trecut, conține și mai multe interviuri cu comercianți din lumea vendingului și adaugă câteva noi surse de informații. Mai mult, o piață cu totul nouă – România – a fost inclusă în acest raport pentru prima dată și aduce informații credibile și îndelung așteptate de actorii din industrie interesați de această piață în curs de dezvoltare.

În ansamblu, raportul – pe baza datelor din 2016 – întărește tendința care a revelat anul trecut că mai multe piețe mature, care au cunoscut mai mulți ani de declin, au început fie să crească, fie cel puțin să rămână stabile. Într-adevăr, în ansamblu, piața europeană de vending este în creștere, iar veniturile totale anuale se ridică la 15,05 miliarde de euro.

Raportul conține date pentru o perioadă de zece ani, inclusiv cifra de afaceri a diferitelor țări, activitatea pe teren și volumul vânzărilor (vends) și o detaliere amănunțită a compoziției automatelor de vending care oferă băuturi calde și a tipului de preparare a cafelei.  Raportul oferă, de asemenea, câteva informații asupra tendințelor legislative cheie care afectează sau pot avea impact asupra acestei industrii, cum ar fi “fiscalizarea” în anumite țări, ca Ungaria sau Italia.

Alte statistici interesante dezvăluite de acest nou raport includ:

• Nivelul total de aparate de vending operate pe teren (numărul de automate de vending) este acum de 4 milioane (în creștere cu 1,2% față de 2015);

  • Există în jur de 190 de europeni pentru fiecare automat de vending;

Peste 80% din automatele de vending din Europa sunt situate la locul de muncă;

  • În Europa, automatele de vending vând peste 95 de milioane de produse alimentare și băuturi în fiecare zi (o creștere de 5,3%).
  • Polonia și Rusia au înregistrat cele mai mari creșteri pe piață – creșteri impresionante de 6,9% și respectiv 7% în ultimii 5 ani.
  • Comercianții vând produse la prețuri mai mari pe majoritatea piețelor, în special în ceea ce privește băuturile calde; dovadă că automatele de vending și cafeaua sunt de înaltă calitate.

Aceasta este cea de-a 5-a ediție a raportului de piață privind industria furnizat de EVA și constă într-un rezumat cu privire la Europa, oferind o privire de ansamblu asupra a 22 de țări, precum și rapoarte individuale, separate și detaliate pentru piețele naționale.

Membrii EVA au acces liber și complet atât la Rezumatul cu privire la Europa, cât și la profilurile fiecărei țări și le pot solicita direct prin intermediul secretariatului EVA.

Orice persoană interesată să achiziționeze sau să obțină raportul poate vizita site-ul EVA pentru mai multe informații: http://www.vending-europe.eu

Despre Asociația Europeană de Vending

Asociația Europeană de Vending (EVA) este o organizație non-profit înființată și cu sediul la Bruxelles, din anul 1994. Aceasta reprezintă interesele industriei de vending și ale serviciului european de cafea (OCS), în relația cu instituțiile europene și alte autorități sau organisme relevante. Membrii săi includ asociații naționale și societăți individuale din întreaga Europă. EVA reprezintă toate segmentele industriei de vending, de servicii de cafea și de distribuire de apă: producători de aparate și componente, furnizori de materii prime (cafea, ingrediente, gustări, băuturi reci, pahare etc.) și operatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*