Compania-gigant Aramark, care comercializează produse alimentare, a fost de acord să achiziționeze Avendra LLC, un serviciu de achiziții publice de ospitalitate al cărui acționar majoritar este Marriott International, precum și furnizorul de lenjerie și uniforme AmeriPride, în cadrul unor tranzacții cu o valoare totală de 2,35 miliarde de dolari. Aramark, cu sediul în Philadelphia, a declarat că va achita firmei Avendra, cu sediul în Rockville, 1.35 miliarde de dolari. Marriott, care deține o participație de 55% în Avendra, a declarat că va încasa aproximativ 650 de milioane de dolari în urma tranzacției.

Avendra gestionează achizițiile pentru 650 de companii care oferă servicii de ospitalitate în peste 8.500 de locații. A fost fondată în 2001 de către Marriott, Hyatt, Fairmont Hotels, ClubCorp și IHG.

Prețul de achiziție de către Aramark a companiei AmeriPride, cu sediul în Minnetonka, este de 1 miliard de dolari. AmeriPride Services Inc., care are un venit anual de aproximativ 600 de milioane de dolari, va spori în mod semnificativ dimensiunea afacerii cu uniforme a Aramark. Aramark a afirmat că preconizează o scădere a costurilor cu aproximativ 40 milioane de dolari în urma achiziționării Avendra și cu aproximativ 70 milioane de dolari în urma achiziționării AmeriPride.

Aramark se așteaptă ca fuziunea activităților de comercializare a uniformelor să aibă ca urmare un număr mai mare de clienți pentru șoferi pe traseul acestora, printre alte beneficii de reducere a costurilor. În plus, două treimi din achizițiile Avendra sunt destinate alimentelor și băuturilor, aspect care, a afirmat Aramark, va reprezenta un avantaj pentru negocierea unor prețuri mai mici.

Sursa: vendingtimes.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*