Expoziția bianuală britanică de vending a avut loc pe 12 și 13 septembrie în Birmingham.

AVEX International este cea mai importantă expoziție pentru industria de vending, apă și cafea din Marea Britanie și a oferit din nou o platformă pentru expunerea celor mai noi tehnologii, dezvoltări și inovații din toate sectoarele diverse ale industriei de vending.

Expoziția a fost organizată, ca întotdeauna, de Asociația Britanică de Vending (AVA), care a colaborat cu Asociația Europeană a Operatorilor de Distribuire a Apei Potabile (EDWCA) și a fost susținută de către noi. Pe parcursul ultimelor ediții, expoziția a suferit mai multe transformări în ceea ce privește modul de prezentare și oferta, iar anul 2017 nu a fost diferit, cu reluarea discursurilor de actualitate și revenirea în locația din centrul de expoziții NEC din Birmingham.

EVA a fost încântată să profite de ocazie pentru a prezenta cele mai recente statistici și tendințe ale pieței europene în noul „centru AVEX”, care a permis directorului general Erwin Wetzel să ofere o previzualizare a noului raport al pieței EVA, care va fi publicat înainte de sfârșitul acestei luni. Acesta a dezvăluit câteva cifre interesante din noul raport de piață extins, utilizând datele despre industrie din 2016, care includ acum un raport specific și date mult așteptate despre piața românească, pentru prima dată. Alte subiecte discutate au inclus igiena produselor alimentare și etichetarea alergenilor și, în mod inevitabil, subiectul britanic imperativ al zilei (du jour) – Brexit – o încercare admirabilă de a oferi un soi de claritate vendingului, deși mult din impactul practic zilnic al deciziilor în afaceri este încă necunoscut.

Cu Marea Britanie ca și întreg, adesea fiind o țară care a adoptat și implementat tehnologii mai noi, cum ar fi opțiunile alternative de plată, au existat, de exemplu, o serie de sisteme de plăți contactless/NFC expuse la AVEX pentru industrie, precum și câteva companii de micro-piețe care funcționează în prezent în Marea Britanie și care lucrează la extinderea acestui concept interesant în întreaga Europă. Zonele speciale dedicate care se concentrează, de exemplu, pe un vending mai sănătos și pe tehnologiile de cafea, au fost într-adevăr utile și face ca anumite companii să fie mult mai practice.

La standul EVA – pe care l-am împărțit cu AVA și EDWCA – am reușit să organizăm discuții interesante vizavi de activitățile noastre, în general, precum și despre viitorul EVEX din Roma, atât cu membrii EVA, cât și cu multe alte persoane interesate. În plus, Comitetul Executiv al EVA a fost convocat cu o zi înainte de AVEX pentru a discuta despre strategia actuală a Asociației.

În ansamblu, este incontestabil faptul că expoziția s-a concentrat într-o mare măsură pe Marea Britanie și, în 2017, a fost considerabil mai mică atât în ceea ce privește mărimea, cât și în cazul numărului de expozanți, comparativ cu edițiile anterioare. Eventual, acesta a fost un semn al forței și încrederii pieței britanice în prezent, sau poate chiar un rezultat al afacerii incerte provocate de procesul Brexit.

Cele două zile de AVEX au fost separate de o cină de gală distractivă, cu scopul de a strânge bani pentru trei organizații de caritate și au oferit șansa de a ne revedea cu unii colegi mai vechi și de a ne conecta cu alții noi.

EVA mulțumește Asociației Britanice de Vending (AVA) pentru ospitalitatea acesteia și pentru toată organizarea și efortul lor susținut din ultimele luni, și mai ales directorului executiv al AVA, Jonathan Hart, care a fost la primul său AVEX în această calitate. Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție în doi ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*