Curtea Supremă din S.U.A. a respins un apel prin care se solicita echiparea aparatelor de vending de către Coca-Cola și alte companii în așa fel încât acestea să poată fi utilizate de către persoanele nevăzătoare. Instanța a menținut hotărârea judecătorească conform căreia Emmett Magee, o persoană oficial nevăzătoare din Louisiana, nu poate da în judecată Coca-Cola pentru aparatele de vending cu vitrină, despre care acesta spune că sunt inaccesibile persoanelor nevăzătoare.

Legea federală privind persoanele cu dizabilități din SUA acoperă magazinele de retail și alte „locații de vânzare publică“, solicitând ca acestea să ia măsuri pentru a asigura accesul persoanelor cu handicap. Cel de-al cincilea Tribunal Itinerant din SUA, care se află în New Orleans, a declarat că aparatele de vending nu îndeplinesc definiția de „vânzare publică”. Completul de judecată i-a lăsat posibilitatea lui Magee de a da în judecată spitalul și stația de autobuz care găzduiesc aparatele de vending.

Magee susține că Coca-Cola are la dispoziție mai multe opțiuni pentru face ca aparatele sale de vending să fie accesibile persoanelor nevăzătoare. Aparatele de vending ar putea include o aplicație pentru telefoanele inteligente care să comunice prețul și informațiile aferente produsului sau o interfață audio împreună cu o tastatură tactilă, a afirmat acesta. Coca-Cola a cerut Curții Supreme să nu admită apelul, argumentând că Congresul nu a intenționat ca legea privind persoanele cu dizabilități să includă și aparatele de vending. Compania a subliniat, de asemenea, că reglementările federale prevăd ca cerințele privind accesibilitatea vizuală să fie aplicate bancomatelor și aparatelor pentru efectuarea plăților, dar nu și aparatelor de vending.

Coca-Cola deține, operează sau închiriază 3 milioane de aparate de vending în S.U.A., conform documentelor instanței. Administrația Trump a cerut judecătorilor să respingă recursul și a declarat că instanța de apel a ajuns la concluzia corectă.

Cazul este Magee contra Coca-Cola, 16-668.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*