Trei corporații de vârf – Kasikornbank, Sun108 și Alipay – s-au alăturat unui proiect pentru a dezvolta automate de vending pentru a permite turiștilor chinezi din Thailanda să cumpere convenabil produse alimentare și băuturi scanând un cod QR cu aplicația lor Alipay.
În stadiul inițial, au fost instalate 24 de vendomate în zonele turistice și în magazinele populare pentru turiști, cu scopul de a extinde numărul acestora la 500 de automate în termen de 3 ani.

Kasikornbank (KBank) este un grup bancar major în Thailanda, iar reprezentanții săi au declarat că utilizatorii ar putea să deschidă aplicația Alipay pe smartphone-urile lor pentru a scana codurile QR de pe ​​automatele de vânzare, permițându-le să plătească orice produs instantaneu.

Serviciul își propune să ofere o mai mare ușurință pentru vizitatorii chinezi care preferă să efectueze astfel de plăți prin Alipay – o soluție de plată terță parte care leagă contul lor de card bancar sau de card de credit cu un portofel digital sau cu un portofel electronic.
Această cooperare între SUN108 și Alipay ar consolida poziția KBank în oferirea serviciilor de plată transfrontaliere.
KBank vede oportunități de afaceri mai mari, în conformitate cu afluxul considerabil de vizitatori chinezi, cu o putere de cumpărare puternică și o preferință pentru produsele și serviciile thailandeze. În plus, acest segment turistic este, în general, familiarizat cu plățile mobile.
SUN108 este cel mai mare operator de automate din Thailanda. Pe această piață asiatică funcționează aproximativ 10.000 de automate. Compania își propune să promoveze dezvoltarea unor noi sisteme de plată pentru a se adapta la stilul de viață al consumatorilor. Cele 24 de automate Alipay compatibile au fost puse la dispoziție în atracțiile turistice, inclusiv Central Plaza Grand Rama 9, Central Plaza WestGate, Central Plaza Salaya și Central Festival Pattaya Beach.
ANT Financial Services Group, un furnizor de servicii de plată electronică prin intermediul aplicației Alipay, a anunțat că turiștii chinezi care vizitează Thailanda efectuează de obicei plăți prin Alipay pentru cumpărături (27%), cazare (26%) și băuturi (18%).
Chinezii reprezintă cea mai mare piață turistică pentru Thailanda, numărul de sosiri anunțându-se a ajunge la 9,8 milioane în acest an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*