Cel mai mare eveniment dintr-o industrie de peste 3 miliarde de euro, care furnizează 10,5 miliarde de produse alimentare și băuturi în fiecare an către 30 de milioane de italieni, se desfășoară în Fieramilanocity între 6 și 9 iunie 2018

Dozatoare de sucuri din fructe sau legume și cafea cu etichete Braille, aparate de vending capabile să identifice consumatorii și gusturile lor: acestea sunt doar câteva dintre inovațiile de pe o piață care evoluează atât de rapid încât reprezintă simultan atât progresul tehnologic, cât și sustenabilitatea ecologică. Aceasta este industria aparatelor de vending, care va fi reprezentată la Fieramilanocity în perioada 6-9 iunie 2018 de către Venditalia, cea mai mare expoziție internațională din industria de vending. Evenimentul, organizat de Venditalia Servizi și susținut de Confida – Asociația Italiană a Industriei de Vending, reprezintă diferitele sectoare de produse ale întregului lanț al industriei de vending. Venditalia este cea mai mare expoziție din această industrie la nivel global, având peste 20.000 de vizitatori la fiecare eveniment, iar în ultimele săptămâni a deschis înscrierile pentru companiile care doresc să-și prezinte inovațiile tehnologice la următoarea ediție, care va fi aniversarea a douăzeci de ani.

Evenimentul a fost fondat în 1998, fiind organizat la fiecare doi ani, iar anul viitor va sărbători cea de-a unsprezecea ediție. Este un punct de referință simbolic, un punct de plecare care evidențiază faptul că acest sector este relativ tânăr, dar, în același timp, a reușit deja să se impună pe piață. În Italia, industria de vending, inclusiv piața automatelor de vending și piața parțială (aparatele de cafea cu boabe sau capsule), valorează un total de 3,4 miliarde euro (din care 1,8 miliarde doar piața automată) și furnizează 10,5 miliarde de produse alimentare și băuturi anual către 30 de milioane de italieni. Există peste 800.000 de aparate de vending care vând cafea, băuturi (calde și reci), gustări, sandvișuri și produse alimentare gata preparate în Italia. În această industrie activează aproximativ 3.000 de companii care au aproximativ 33.000 de angajați (Sursa: Informații Accenture pentru CONFIDA). Astfel, piața italiană reprezintă una dintre cele mai importante piețe pentru activitatea de vending la nivel european, situându-se pe locul patru în ceea ce privește cifra de afaceri și pe locul unu în ceea ce privește aparatele de vending instalate (sursa: EVA – Asociația Europeană de Vending).

Venditalia 2018 este, prin urmare, văzută ca fiind evenimentul internațional cheie din această industrie. Anticipând inovațiile produselor care vor fi expuse în luna iunie a anului viitor, Confida, în timpul HostMilano (cel mai important eveniment pentru industriile Ho.Re.Ca, servicii alimentare, retail, distribuție la scară largă și industria hotelieră, care are loc în Fiera Milano-Rho până în 24 octombrie), a organizat un workshop informativ intitulat: „Pauza de cafea devine digitală: tehnologii noi de vending” (23 octombrie 2017, ora 10:30, la Food-Technology Lounge Pad. 6 A20 B11).

„Industria alimentară și a băuturilor este o excelență italiană”, spune Ernesto Piloni, Directorul Venditalia. „Suntem lideri mondiali pe piață, mulțumită marilor companii care furnizează aparate de vending și sisteme de plată, produse de prestigiu (gândiți-vă la cafeaua Made in Italy) și companiilor de administrare a serviciilor care au un model economic considerat a fi cel mai avansat din lume. „Inovație” este cuvântul cheie al evenimentului și toți comercianții din această industrie care sunt implicați în cercetare de ultimă oră trebuie să vină la Venditalia pentru a descoperi vending-ul viitorului.“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*