Rata generală de reciclare a cutiilor de băuturi din aluminiu în Europa a crescut la cifra record de 73%.
European Aluminium consideră că acest rezultat reprezintă un pas important pe drumul către un obiectiv de 75% pentru 2025, propus de Uniunea Europeană.

În ansamblu, pe întreg continentul european, aproape 30 de miliarde de cutii au fost reciclate.

Acest lucru înseamnă că în fiecare secundă o cutie de băuturi din aluminiu este reciclată undeva în Europa.

Metalul rămâne în economia circulară europeană și este în continuare disponibil pentru producerea de noi produse din aluminiu.

Reciclarea aluminiului necesită o cantitate de energie mai mică cu 95% decât producerea acestuia din materia primă.

De asemenea, procesul de reciclare generează doar 5% din emisiile de gaze cu efect de seră.

Agenția de statistică a UE, Eurostat, a afirmat că toți cetățenii europeni împreună reciclează peste 60% din ambalajele de aluminiu utilizate.

Maarten Labberton, directorul Grupului European de Ambalare a Aluminiului, a cerut statelor membre ale UE să depună eforturi suplimentare pentru colectarea, sortarea și reciclarea mai multor cutii de băuturi și alte ambalaje din aluminiu în următorii ani.

„Cu toate că susținem obiectivul ambițios de 75% pentru ambalajele din aluminiu, recomandăm insistent ca autoritățile locale, împreună cu lanțul de gestionare a deșeurilor, să investească mai mult în tehnologii inovatoare de sortare.

Din fericire, aceste investiții se vor dovedi rentabile rapid datorită valorii relativ ridicate a aluminiului”.

Prin programul său de succes pentru conștientizare derulat împreună cu producătorii de cutii, „Every Can Counts“ („Fiecare cutie contează“), European Aluminium abordează în mod continuu colectarea și reciclarea așa-numitelor cutii „out-of-home”; cutii de băuturi consumate la locul de muncă, la festivaluri sau alte evenimente în aer liber.

În 2017, Polonia și țările Benelux s-au alăturat programului Every Can Counts și se așteaptă ca mai multe țări să adopte acest program în viitorul apropiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*